banner32

“Sevgi grubu “Dolmabahçe Sarayı'nda“Taştan Suya ve Sonsuza“ Sergisinde!..

Sevgi Grubunun Katıldığı Dolmabahçe Sarayı'ndaki "Taştan Suya ve Sonsuza" segisinde Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in "Taştan Suya ve Sonsuza" başlıklı sergisi kalabalık bir sanatseverin katılımıyla açıldı.

“Sevgi grubu “Dolmabahçe Sarayı'nda“Taştan Suya ve Sonsuza“ Sergisinde!..
40. sanat yılını kutlayan Hikmet Barutçugil'in sergisinde sanatseverler ve abisi Prof.Dr.İsmet Barutcugil'in yanı sıra ünlü hattatlardan Fuat Başar ve Ethem Çalışkan,Korkut Özelsu, Zeytinburnu "Sevgi Grubu " 'ndan Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat,Huzurevleri ve Yaşlılara Yardım Derneği Başkanı Perihan Akgün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Durmuşoğlu,Zeytinburnu Çevre-Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Alo Afiş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gündüz ve Sevgi İzci ile kalabalık bir davetli topluluğu Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde buluştu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Sergide, ebru sanatıyla yapılmış hareketli balıklar, Göktürk alfabesiyle yazılmış Kur'an-ı Kerim ayetleri ve gün batımı silüetlerinden oluşan 38 eser yer alıyor.

Barutçugil, açılışta yaptığı açıklamada, sanat hayatında 40. yılını kutladığını ve bu nedenle söz konusu sergiyi açtığını söyledi. Sergiye Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da çiçek gönderdi.

İlk gün olmasına rağmen sanatseverlerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirten Barutçugil, özellikle Göktürk alfabesiyle yazılan ayetlerden oluşan eserlerin ilgi çektiğini kaydetti.30 Ekim akşamına kadar sürecek olan sergi verilen kokteyl ile sona erdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34