banner32

Savcılık’tan Sea Pearl’e Çifte Tokat

www.istanbultimes.tvve You Tube hesabımız olan istanbultimestvozel kanalımızda gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in Kuzu Group’un Atatöy Sahilinde yaptığı Sea Pearl projesini eleştirdiği gerekçesi ile hem şahsı hem de şirketi hakkında PR.firmaları Banu Ergin Demirci’nin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın suçları Bürosu’nun 2015/ 62383 Soruşturma ve aynı savcılıkta Kuzu Toplu Konut ve Özen Kuzu tarafından 2015/62383 soruşturma dosyası ile suç duyurusunda bulunulmuştu. Her iki dosyada da hem şirketimiz hem de yayın grubumuzun imtiyaz sahibi hakkında Kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Savcılık he iki suç duyurusu ile alakalı ders niteliğinde bir karar vererek adeta bırakın basın işini yapsın dedi.

Savcılık’tan Sea Pearl’e Çifte Tokat

Savcılık basın görevini yapmıştır dedi

Cumhuriyet Savcısı E.S. 07.10.2015 tarihinde yazdığı kararda adeta Kuzu Toplu Konut ve patronu Özen Kuzu’ya ders niteliğinde TOKAT gibi bir karar ile basını susturamazsınız dedi.

“Anayasasmızın 28.maddei,5680 sayılı Basın Yasasının 1.Maddesi uyarınca Basın Özgürlüğü güvence altına alınmıştır.Bu düzenlemede basına güvence sağlandığı toplumun   huzurlu,sağlıklı,mutlu ve güven içerisinde yaşayabilmesinin teminatı olarak basın özgürlüğüne yer verildiği görülmektedir. Basın olayları izleme, aydınlatma,yönlendirme,yetki ve sorumluluğuna sahiptir. Bunun içindir ki  basın yayın yaparken yaptığı yayından dolayı eyleminin hukuka aykırılık teşkil edip etmediği  değerlendirme ölçütleri genel anlamda hukuka aykırılığa ilişkin ölçütlerden farklı olarak ele alınmalıdır…

Yayının ancak Maddi gerçeği saptadıktan sonra verilebileceği şeklindeki düşüncenin kabul edilmesi halinde haber verme  ve konuyu  aydınlatma hakkının özü sınırlandırılmış olur.Zira maddi gerçeğin araştırılıp  ortaya çıkarılması  çok zaman alacak ve bu durumda haberin güncelliği de ortadan  kalkacaktır.Önemli olan meydana gelmiş olayın halkı aydınlatacak şekilde kamuya aktarılmasıdır…
Savcılık ilgili kararın devamında ise şunu ifade ediyor “ Bu bilgiler ışığında dosya içeriği,şikayetçinin illeri sürdüğü hususlar ve mevcut deliler bir bütün olarak değerlendirildiğinde,soruşturmaya konu haberin basın ve eleştiri hürriyeti kapsamında kaldığı,atılı suçları işlediğine dair kesin,inandırıcı, şüpheden uzak ve kamu davası açmaya yeterli delil bulunmadığı  anlaşılmıştır.

Açıklanan nedenlerle; … KAVUŞTUERMAYA YER OLMADIĞINA KARAR VERİLMİŞTİR.
Hüseyin Çetiner ne dedi ?

Kuzu Toplu Konut’un patronu Özen Kuzu yaptığımız tarafsız ve % 100 haber değeri olan bir çalışmamız için hem şirketim ve şahsım ALEYHİNE 10  Bin TL ilik tazminat davası açtı hem de aynı şekilde çifte suç duyurusunda bulundu. Bu yetmezmiş gibi Sea Peal’ün PR danışmanlık hizmetini yuapan Banu Ergin Demirci ‘de aynı şekilde hem şahsım hem de şirketim Aleyhine suç duyurusunda bulundu. Bu maksatla bizi bunaltarak özgür,tarafsız ve kamuoyunu bilgilendirici  haberlerimizi engelleme yoluna gidebileceklerini düşündüler. Biz sayın Özen Kuzu ve Kuzu grup hakkında bu projeye kadar  bir önyargı sahibi değil idik. Ancak Bu projenin yapıldığı Ataköy sahiline Doğu Roma İmparatorluğu 1.170 Yıl,Osmanlı 1453 den 1923 e kadar yani 470 yıl,Cumhuriyet   ise 1923 den 2002 ye kadar buraralara imar ve inşaat izni vermezken ne olduysa son 12/13 yılda bu bölge betona teslim edilecek projelere ev sahipliği yaptı. Çocukluğu bu sahilde geçen bir basın mensubu olarak yaşam alanlarımızı tehlikeye atan projelere ne güzel mi oldu demem bekleniyorsa ben bunu hiçbir zaman demem. Hatta İstanbul’un Kibir kuleleri ismi ile bitme aşamasında olan kitabımdan bu konuya genişçe bir yer ayırmayı da düşünmekteyim.  Yani özetle halkın yaşam alanını tehlike atan kim olursa olsun imkanlarımın elverdiği ölçüde kamu adına yayıncılık yapmaya devam edeceğim diyen Çetiner çevre,ve insanların yaşam alanlarını tehlikeye atanlara karşı sürdürdüğü mücadelesinde halkın desteğini talep etti.
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34