banner32

Savaş Çevik hat sergisi açıldı

Ülkemizde ve dünyada ilk kişisel hüsn-i hat sergisini 1984 yılında Yapı Kredi Bankası sergi salonunda gerçekleştirerek hat sanatkarlarına öncülük eden usta hattat Savaş Çevik’in “denge” sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Uzun zamandır kişisel sergi düzenlemeyen hattat Çevik’in özlenen sergisine sanatkâr dostlarının ve sanatseverlerin ilgisi büyük oldu.

Savaş Çevik hat sergisi açıldı
Zeytinburnu Belediyesi Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünde düzenlediği Savaş Çevik, “denge” Hüsn-i Hat Sergisi ile önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. 17 Aralık Çarşamba günü açılışı gerçekleşen sergi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicinin beğenisine sunuldu.

Zeytinburnu'na yeni sergi salonu müjdesi

Serginin açılış konuşmasında bugüne kadar düzenledikleri sergilerde öncelikle sanatkârlara sahip çıkmak istediklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sergi açılışında bulunanlara bir de yeni salon müjdesi verdi. Başkan Aydın’ın “Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde ayda bir düzenlediğimiz sergiler bize gösterdi ki bu alanda daha çok işler yapmalıyız. Zeytinburnu’na yakında büyük bir sergi salonu daha kazandırmak için harekete geçtik. Sanatçılarımızın emeklerini daha çok insanla buluşturacak büyük bir sergi salonu hazırlıyoruz. Yakında sizlerle buluşturacağız.” sözleri sanatseverler tarafından sevinçle karşılandı.

Hattat Savaş Çevik ise açılış konuşmasında Zeytinburnu Belediyesine, sergi küratörü Mehmet Lütfi Şen’e açılışta bulunan sanatçı dostlarına teşekkür etti.

Sergi açılışına katılan sanat camiasının kıymetli sanatkârları Ali Toy, Talip Mert, Levent Karaduman, Firdevs Çalkanoğlu, Yılmaz Eneş Gülbaba, Aydın Ergün, Selim Türkoğlu, Seçil Nebioğlu, Gülçin Anmaç, Emel Türkmen, Hüseyin Türkmen, Abdusselam Ferşatoğlu, Kaya Üçer, Süleyman Berk, Selahaddin Şirzad, Tahsin Tahaoğlu ve Said Kasımoğlu hattat Savaş Çevik’i yalnız bırakmadılar.

Savaş Çevik sergisi 08 Ocak 1015 tarihine kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merzi’nde haftanın yedi günü görülebilir. Sanatkarın merkezde sergilenenler dışındaki eserleriyle beraber toplam 125 eserinin yer aldığı tam 132 sayfalık bir kitap halinde hazırlanan sergi kataloğu ise merkez gişesinden ücretsiz olarak temin edilebilir.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34