banner32

Rekortmen Yüzüşü İptal

Rekortmen Milli Yüzücümüz Alper SUNAÇOĞLU 30 Ağustos’ta Gerçekleşeceği Hatay Suriye, Arsuz İskenderun Arası 75 km’lik Yüzme Projesi Gündemin hassasiyeti ve sağlık sebebi nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi.

Rekortmen Yüzüşü İptal

30 Ağustos Anısına Şehitlerimiz anmak için Rekortmen Milli Yüzücümüz Alper Sunaçoğlunun Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneğinin (HATİAB) sponsorluğunda ve Avrasya Hospital’in sağlık kontrolünde gerçekleştireceği Birlik, Beraberlik, Dostluk , kardeşlik ve insanlık adına savaşsız bir dünya mesajı vermek için yaklaşık 75 km’ lik yapacağı yüzme ‘’Suriye deki yaşanan olaylar, gündemdeki sıcak gelişmeler ve sağlık sebepleri dolayısı’’ ile ileriki bir tarihe ertelendi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Gülay Tunçel

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Merkezinde gerçekleşen basın açıklamasında Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın merkezini ziyaret ederek Bölgeye ilişkin bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Basın açıklamasına (HATİAB) Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Genel Başkanı İbrahim Güder, (HATİAB) Başkan Yardımcısı İlhan Türkmani, Rekortmen Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu, Avrasya Hospital Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Gülay Tunçel katıldı.

Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneğinin (HATİAB) Genel Başkanı İbrahim Güder önce gündeme ilişkin düşüncelerimi paylaşmak isterim. Bildiğiniz gibi gündem çok sıcak arkadaşlar , Suriye’de Yaşanan Olaylardan dolayı Üyelerimiz mağdur durumda Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle orada yatırım yapmış veya yarım kalan çok mağdur arkadaşlarımız üyelerimiz var. Hatta bir arkadaşımız Suriye’de aldığı inşattan dolayı yaklaşık 130 milyon dolarlık bir projesi var orada arıtma ile alakalı büyük bir entegre projesi perişan durumda. Mağdur olan üyemiz her gün yatıp kalkıp dua ediyor aman teminatı paraya çevirmesinler. Ekonomik durumda perişan olmuş üyelerimiz.

Gündem böyleyken HATİAB Genel Başkanı olarak ekibimiz ve sporcu kardeşimiz Rekortmen Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu ile konuşarak 30 Ağustosta bizlerin sponsorluğunda gerçekleştireceği 75 km’lik yüzme etkinliğini şimdilik erteledik, Değerli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu çok ciddi hazırlıklar yaptı. Daha öncede birçok kez kendini ispatlamış kendisiyle gurur duyduğumuz sporcu olan Milli yüzücü kardeşimiz hatırlayacağınız üzere Mersin’den Kıbrıs’a yüzdü.

Mavi Marmara gemisini kilometrelerce yüzerek karşıladı vs... Performansı, gayreti Ülke Sevgisi, Bayrak Sevgisi Hak Safa da olan bir yüzücümüzdür. Suriye’deki olaylar ve hassas bir süreçten geçiş dolayısı ile Hatay Samandağ’dan Suriye Lazkiye ‘ye yüzeceğini biliyorduk. Biz de bu durumda Arsuz’dan İskenderun’a kadar yüzmesini arzu ettik kendisinden. Başarılarıyla bizleri gururlandıran Milli sporcumuz Alper Kardeşimiz uzun süredir antrenmanlar yaptı. Hatay’ın İskenderun sesinin duyulması kamuoyunda Hatay ve İskenderun’un zikredilmesi birlik beraberlik , dostluk, kardeşlik , insanlık duygularının vurgulayıcı temalar eşliğinde planlar bu yüzmeyi sağlık nedeni ile ertelemiş bulunuyoruz. HATİAB olarak Alper Sunaçoğlunu sahiplenerek destekliyoruz. Spor ‘’dostluk ,barış, kardeşliktir’’. İnşallah kendisini kısa sürede toplarlar ileriki bir dönemlerde sizlerle beraber güzel bir plan ve festival havasında etkililiği gerçekleştirmek için yeniden bir arada olacağız. Bu etkinliğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına bir yüzme programı da olabilir dedi.

Rekortmen Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu ise öncesinde bu projeye gönülden destek veren ve sahiplenen Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Genel Başkanı İbrahim Güder ve ekibine sağlık kontrollerimi üstlenen Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, Genel Koordinatör İbrahim Urlu, projenin ilk aşamasından itibaren beni yalnız bırakmayıp destekleyen heyecan ve stresimi ortak olan Basın Danışmanım Gülay Tunçel’e çok değerli Hatay Halkına, Hatay Valimize, Hatay İl Emniyet Müdürümüze , AKP, CHP, MHP, Milletvekillerine, DYP Genel Başkanı Kemal Abdullahoğlu ve ekibine, Suriye yetkililerine (ATİAB )Afrika İşadamları Derneği Başkanı Adil Kılıç ve ekibine, diğer sivil toplum kuruluşlarına savaşın sebebi ne olursa olsun çocukların bebeklerin öldürülmesine kesinlikle karşıyım, savaşsız bir dünya ,barış isteyen Birlik, Beraberlik, Dostluk , kardeşlik ve insanlık adına beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. 30 Ağustos 2013 tarihinde ilk projemiz Hataydan Suriye yaklaşık 75 km kulaç atmaktı… Bedirhan Karabağ kardeşimizle malum mevcut konjektöre göre kendi sınırlarımız içinde Arsuz İskenderun arasında Şehitlerimizi anmak, birlik, beraberlik,insanlık adına kulaç atmak istedim çünkü spor ‘’dostluk barış kardeşlik’’tir.

Günlerdir Hatay’dayız gözlemlerimiz bu hassas kritik dönemde hem Hatay’ın İskenderun’un özellikle isminin duyulması, basında İskenderun’un adının zikredilmesi, birlik beraberlik duygularının pekişmesi adına planladığımız bu yüzmeyi sağlık nedenleri dolayısı ile de şimdilik gerçekleştiremiyoruz, en yakın zamanda projelerimiz aynı sponsorlarımız ve sizlerin desteği ile ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık dedi. Bu etkinliğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına da yetişebilir yada daha önce olabilir sporuma , beslenmeme dikkat ederek çalışmalarımı aksatmadan devam edeceğim dedi.

Sayısız eylemlere imza atan Aktivist Rekortmen Yüzücümüz Alper Sunaçoğlu önceki eylemlerinden bazıları, Mersinden Kıbrıs’a tam 78 km yi kafessiz yüzerek, 2011 de İstanbul boğazını, 2012 de ise Çanakkale Boğazını boydan boya yüzerek rekorlara imza atmıştır. Rekortmen sporcumuz yine geçtiğimiz yıllarda İsrail de yaşanan zulme konu olan Gazze Filistin de yaşanan acıya, vahşete, zulme ve insanlık dışı yaşama hayır diyerek dikkatleri buraya çekmek için Mavi Marmara gemisini yüzerek karşılamış ve Sarayburnu’na kadar eşlik etmişti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali  doğan
ali doğan - 10 yıl Önce

yahu bu yüzücüye basın milli demesin.bu adam milli yüzücü değil.tek yaptığı reklam.yazık be bir de kahramnlık sergilemiyor mu.sahte kahraman....

SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34