banner32

Ramazan Ayı’nda Sıcak Hizmet… İhtiyaç Sahipleri Unutulmadı

Maddi durumu yerinde olmayan ve sağlık sorunları nedeniyle yemek yapamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Ramazan ayında da unutulmuyor. İhtiyaç sahiplerini tek tek tespit eden Zeytinburnu Belediyesi, vatandaşlara 4 çeşit yemek ve kuru gıda yardımında bulunuyor.

Ramazan Ayı’nda Sıcak Hizmet… İhtiyaç Sahipleri Unutulmadı
 Yılın 12 ayı boyunca kapısından içeri giren herkese hiçbir ayrım gözetmeksizin ücretsiz çorba ikram eden Zeytinburnu Belediyesi Aşevi, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor. Evsizlerin, mültecilerin, yolda kalan birçok vatandaşın karnını doyurduğu aşevinde yaşlı, maddi durumu yerinde olmayan ve bakacak kimsesi bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 çeşit yemek ve erzak yardımı yapılıyor.

KURU GIDA VE YEMEK YARDIMI

Kapı kapı dolaşan ekipler, ailenin kişi sayısına göre hazırlanan iftarlıkları kapılarına kadar götürüp teslim ediyor. Makarna, pirinç, bulgur, fasulye, peynir, zeytin, salça, yağ, un, şeker gibi temel ihtiyaç gıdalarından oluşan erzak kolisinin de ikram edildiği hizmetten vatandaşlar oldukça memnun. Yemek ikram edilen ailelerin sağlık durumunu da dikkate alan aşevi, diyabet hastalarına ayrı bir menü hazırlıyor. Ezo Gelin, Osmanlı, mercimek, düğün ve yayla çorbası gibi 15 çeşit çorbanın 4 çeşit yemekle birlikte ikram edildiği aşevinde, iftara yetişemeyen vatandaşlar da unutulmuyor. Her akşam günlük olarak hazırlanan kemik suyu ile kaynatılmış 3 bin kişilik çorba, Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı, Marmaray Kazlıçeşme istasyonu, 15 Temmuz Meydanı, Belediye Meydanı ve Merkezefendi Camii olmak üzere ilçenin 5 farklı noktasında iftara yolda yakalanan vatandaşlara ikram ediliyor.

YILIN 365 GÜNÜ HİZMET DEVAM EDİYOR

365 gün boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin ve bakacak kimsesi olmayan yaşlıların yardımlarına koştuklarını dile getiren Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammet Güneş, “Her gün 4 çeşit yemeğimizi sabahın erken saatlerinde hazırlayıp kapılarına kadar götürüp teslim ediyoruz. Ayrıca yemek yardımı dışında maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlarımıza da kuru gıda yardımında bulunuyoruz. Şeker ve diyabet hastalarına ise özel yemek hazırlıyoruz. Hizmetimiz her gün hiç aksamadan devam ediyor. Böylesine yoğun bir tempoda dua bizim en büyük motive kaynağımız. Aşevi olarak ayrıca Ramazan ayında iftara yetişemeyen vatandaşlarımızı da yolda aç bırakmıyoruz. Her akşam Zeytinburnu’nun 5 farklı noktasında 3 bin kişilik çorba ikramlarımız oluyor.” dedi.

“DUAM ONLARA YETER”

Yemek yapamadığı ve bakacak kimsesi olmadığı için hizmetten faydalanan 85 yaşındaki Ayşe Yücel, “Bakacak kimsem yok.  Yaşlandım tek başıma da yemek yapamıyorum gücüm kalmadı. İki tabağım var onu bile zor yıkıyorum. Allah hepsinden razı olsun her gün yemeğimi kapıma kadar getiriyorlar benim duam onlara yeter.” dedi.

“ERZAĞIM KAPIMA KADAR GELİYOR”

Aşevinin erzak yardımından faydalanan Fatma Demir ise, “Sağ olsunlar yemeğimizi kuru gıdamızı her gün araçla kapımıza kadar getiriyorlar. Halimizi hatırımızı soruyorlar. Hepsine çok teşekkür ederiz. Ramazan Ayı’nda böyle yardımlar sayesinde hayırlara vesile olup dua alıyorlar.” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi Aşevi çorba ikramı, kuru gıda ve yemek yardımı dışında yakınlarını kaybeden vatandaşları da Taziye Evi'nde ağırlayarak manevi destek sağlıyor. Aşevi’nden yemek yardımı almak isteyen vatandaşlar, Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün incelemeleri sonucunda belirleniyor. 3 aşçı, 4 servis elemanı ve hizmetli personeliyle birlikte toplam 16 kişinin görev yaptığı aşevi, yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet veriyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34