banner32

Radyasyon Onkoloji Ekibimiz Trılogy Cihazımızı Beklerken

Radyasyon onkoloji uzmanı dr. züleyha kadehçi bölümümüze gelecek olan trılogy cihazımız3’ü bir arada teknoloji olduğunu vurgulayarak, tüm kanser türlerinin tedavi aşamasında kullanacağız dedi.

Radyasyon Onkoloji  Ekibimiz  Trılogy Cihazımızı Beklerken
 Kalp ve damar hastalıklarından sonra dünyada en fazla ölüme yol açan kanseringörülme sıklığı giderek artıyor. uluslararası kanser araştırma örgütü’nün verilerine göre; 2008 yılında 12 milyon yeni kanser teşhisi konuldu. ülkemizde de her yıl yaklaşık 150 bin kişinin kansere yakalandığı tahmin ediliyor. ancak kanser çağımızın en yaygın ve ölümcül hastalıklarından biri olsa da, tıp dünyası hemen her geçen gün bu illetle savaşabilmek için dev adımlara imza atıyor; radyoterapi tedavisi için geliştirilen son teknolojik cihazlar da bu alandaki en önemli gelişme olarak değerlendiriliyor.radyasyon onkoloji uzmanı dr. kadehçi trilogy, radyoterapi tedavisinde kullanılan bir tür lineer hızlandırıcı, yani lınac cihazı. görüntülemeden tedaviye kadar, radyoterapide farklı yöntemler olarak kullanılan 3 yeni teknolojiyi içinde barındırdığını belirterek, trilogy cihazının içinde bulunan 3 radyoterapi yönteminde şu şekilde sıralanmaktadır dedi.
ıgrt – görüntü kılavuzluğunda radyoterapi, ımrt: yoğunluk ayarlı ışınlama ve srt/src – noktasal 
ışınlama olduğunun bilgisini veren radyasyon onkoloji uzmanı dr. züleyha kadehçi , diğer aletlerde tek tek bulunan özelliklerin trilogy cihazında bir arada bulunması sayesinde, uzmanların doğru müdahaleyi, daha kısa zamanda ve en ideal oranda yapabildiklerini bilgisini aktarıyor. örneğin, ımrt ile doz yoğunluğu ideal olarak ayarlanıyor, ıgrt ile tedavi sırasındaki kaymaların önüne geçilebiliyor ve srt /src ile çok küçük tümörlere bile noktasal atış yapılabildiğini dile getiren kadehçi,  ve ekibi, radyo fizik uzmanı füsun şentürk, radyo fizik uzmanı onur tosun, radyo terapi baş teknisyeni aygün akyar, radyo terapi teknisyenlerinden, ayşe öğütken ,ali ihsan büyükkal , züleyha ilçi, didem özbek verian medical systems uzmanı tuğçe kıcının vermiş olduğu eğitimde hazır bulundular. cihazımıza ilişkin eğitimler devam etmektedir.trilogy cihazının alımıyla aria 10 sistemimiz ( onkoloji bilgi sistemi ) en son versiyonu olan aria 13 'e yükseltilmiştir. HİÇ BİR ŞEY İNSAN VE SAĞLIK KADAR ÖNEMLİ DEĞİLDİR.AVRASYA HOSPİTAL RADYASYON ONKOLOJİSİRadyoterapi, malign neoplazi ve bazı benign hastalıların tedavisinde ionize radyasyon kullanılarak yapılan klinik  tedavi yöntemidir.Bilgisayar teknolojisinin gelişmesine parelel olarak radyoterapi planlaması ve tedavisinde kullanılan ionizan radyasyon oluşturan eksternal  radyoterapi cihazlarının teknolojisinde de gelişmeler olmuştur . bu gelişmelerle birlikte  linak  tabanlı cihazlar geliştirilerek TRuebeam ,Trilogy , Tomoterapi ve cyberknife gibi eksternal radyoterapi cihazları kullanılmaya başlanmıştır. Bu cihazların ortak özellikleri IMRT ve IGRT  yapabilmeleridir. Bu tedavi yöntemleri ile güvenilir ,kaliteli radyoterapi yapılabilmektedir.Bu gelişmeler doğrultusunda hastanemiz son teknolojik özelliklere sahip rapidarc lisansıyla beraber VARİAN TRİLOGY cihazını hastane bünyesine kazandırmıştır. Gerekli alt yapısı oluşturulmuş  olan cihazımız Kalibrasyon ölçümlerinden sonra Hasta alımına hazır hale 
getirilecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34