banner32

Punto Deri İşçilerinden Acun'a Açık Mektup

İşten çıkarıldıkları için birlik olup Zeytinburnu'nda yürüyen ve her geçen gün Kamoyun da yer eden Punto Deri İşçileri, Acun Ilıcalı'ya "Açık mektup" yazdılar.

Punto Deri İşçilerinden Acun'a Açık Mektup
İşte O Mektup;

Sevgili Acun Bey,
Bu mektubu okuyunca bizlere hak vereceğinizi ve destek vereceğinizi ümit ediyoruz. Bizler üretenler, alın teri ile geçinenleriz. Bizler PUNTO Deri’ de çalışıyorduk. Çalışıyorduk diyoruz çünkü 79 işçi yasal haklarımızı istediğimiz için işten atıldık.

Punto’nun dünyanın en pahalı caddeleri arasında gösterilen Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesindeki bir mağazası bulunmakta ve bu mağazanın yeni sahibinin siz olduğunu öğrendik. Punto Deri artık sizin kiracınız olduğu için bu mektubu size yazmaya karar verdik.

Punto’da çalışan biz işçiler gecemizi gündüzümüze kattık, hafta için akşam 10’lara kimi zaman gece yarılarına kadar çalıştık, hafta sonu tatil olmasına rağmen biz üretimdeydik. Ancak yasal olarak ücret ve prim haklarımızı tam olarak alamadık. Ailemize ve çocuklarımıza zaman ayıramadık. Sadece çalıştık ama geleceğe dair bir güvenceden yoksun bir şekilde çalıştık. Ürettiğimiz lüks montlar mağazalarda binlerce avroya satılıyor. Ülkemizde ve yurtdışında çok ünlü simalar, işadamları, krallar bu montları sipariş ediyor.

Bizler hepsini biliyoruz. Biz işverenimizden “yasalara uygun şekilde çalışalım başka bir şey istemiyoruz” dediğimizde bunun mümkün olmadığını bize söylendi. Yani “lüks” Punto, bize yasal olarak vermesi gereken hakları “lüks” buldu. Öyle ki biz işçiler açık senet imzalatılarak çalıştırıldık. Bunun üzerine sendikalı olmaya karar verdik. İşveren bizim sendikalı olduğumuzu öğrenince baskılar kurdu, sendikadan istifa etmemiz için işyerine noter getirildi. Biz onurlu bir şekilde durduk ve patronumuz bizi Ramazan Bayramı’ndan hemen önce işten atmaya başladı. Yeni yılın ilk işgünü 50 işçi daha işten atıldı. Ne bayram dinlediler ne yeni yıl.
Zeytinburnu Punto Deri önünde 6 aydır kapı önünde hakkımızı almak için direniyoruz. Kapı önündeyiz ve işimizi geri istiyoruz artık sendikalı olarak çalışmak istiyoruz. Anayasal bir hak olan sendika hakkımızı kullandığımızı için sokağa atıldık. Biz desteğinizi istiyoruz. Punto Deri’yi işçilerine saygılı davranmaya çağırmanızı istiyoruz. İşçi haklarını ihlal eden Punto Deri’ye işçi haklarını saygı duymadığı durumda işçilerin sesine kulak vereceğinizi iletmenizi ve bunu da kamuoyuyla paylaşmanızı istiyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34