banner32

Özgür Karabat : Sokaktan Meclis’e

Ülkemizde yüz yılı aşkın bir birikimin eseri olan parlamenter demokrasinin büyük yara aldığı, antidemokratik eşitsiz ve OHAL koşullarında gerçekleşen 24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Milletvekili olarak TBMM üyeliğine seçilen Özgür Karabat ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte zorlu bir görev üstlendi.

Özgür Karabat : Sokaktan Meclis’e
 “Atom Karınca” Meclis’te

Milletvekili seçilmeden önce İstanbul üçüncü bölgede Başakşehir Belediye Başkanlığı adaylığından İlçe Başkanlığına kadar bir dizi sorumluluk üstlenen Karabat, bölge insanın yakından tanıdığı bir yüz. “Atom Karınca” lakabının hakkını verircesine gecesini gündüzüne katarak, halk için ve hak için çalışmayı ilke edinmiş bir isim.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ferdi Türk

Milletvekili seçildikten sonra da Meclis’e girişi hızlı oldu. Burada da kısa zamanda farklılığını hissettiren bir profil çizmeyi başararak, önce CHP Grup Üyeliğine, ardından da Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği ve Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyeliğine seçildi.

Bir Ayağı Sokakta Öbürü Meclis’te

Meclis’in açılıp yemin törenlerinin yapılmasının hemen ardında da yasama faaliyetlerine hızlı başlayan Karabat, yasama döneminin başladığı 7 Temmuz’u takip eden üç hafta içinde özellikle kendi bölgesinin sorunlarını gündemde tutmaya çalıştı. Bu anlamda çeşitli konularda basın toplantıları; Sağlık Bakanlığına iki, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına birer tane olmak üzere dört yazılı soru önergesi sundu.

Seçimin hemen ardından 29 Haziran’da Hükümetin tarım politikaları, fiyat artışları hakkında bir basın açıklaması yayınlayarak Hükümete çağrıda bulundu. Açıklamasında “Tarımda denge ve denetleme şart” olduğunu ifade ederek, konuyla ilgili önerilerini sıraladı.

2 Temmuz 93’ yılında Sivas’ta yaşanan katliamı anmak için bölgedeki anma etkinliklerine katılan Karabat, 2 Temmuz’u “ülkemiz tarihinde bir utanç sayfası” olarak nitelendirerek konuyla ilgili ayrıca bir basın açıklaması yayınladı.

9 Temmuz 2018 tarihinde Hükümet “yeni sisteme” geçildiği ilan etmiş ardından da yeni kabine açıklanmıştı. Bu konuda basın açıklaması yayınlayan CHP’nin Ekonomist Milletvekili Karabat, Yeni kabinenin açıklanmasının ardından ekonomide meydana gelen dalgalanmayı değerlendirerek, ekonomide zaten sıkıntılı olan tablonun olduğunu, kabine açıklandıktan sonra da en ağır bilançonun ekonomide ortaya çıktığını açıkladı.

18 Temmuz’da Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ortaya çıkan ve adli makamlara bildirilmeyen “çocuk gebeliği” skandalını yazılı bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Çocuklarımızın daha sağlıklı ve daha güvenceli bir ortamda yetişmesi için konuyu yakından takip edeceğini vurguladı.

23 Temmuz’da İstanbul’un kanayan yarası olan Bahçeşehir Gölet alanının Başakşehir Belediyesi eliyle yok edilme girişimlerine karşı TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. TBMM’de düzenlenen bu toplantıya konuyla ilgili STK temsilcileri de katıldı. Bahçeşehir Gölet alanının yok edilmesiyle ilgili TBMM’ye yazılı bir soru önergesi de sundu.

Memleketini Unutmadı

Memleketi Tokat’ta her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Hubyar Anma Töreni ve Etkinlikleri kapsamında memleketine gelen Karabat bu yıl da 28-29 Temmuz’da gerçekleşen etkinliklere katıldı. Bu etkinliklerde hemşerileriyle kucaklaşan Karabat, etkinliklerin ardından Tokat’ın sivil toplum kuruluşları ile resmi kurumlara da nezaket ziyaretinde bulundu. Burada yaptığı açıklamada İstanbul Milletvekili olarak bölgesinin sorunları kadar memleketinin beklenti ve isteklerine de hassasiyetle eğileceğini vurguladı.

30 Temmuz’da Türkiye’den ihraç edilen tarım ürünlerinde yaşanan sorunlar ve ihraç edilemeyen sakıncalı ürünlerin piyasaya sürülmesiyle ve geri dönüşlerin engellenmesi hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanılığı’na yazılı bir soru önergesi vererek, vatandaşlarımızın gıda ve sağlık sorunlarına dikkat çekti. Konuyla ilgili basına da demeç veren Karabat, toplumun önemli bir gıda güvenliği srunuyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

1 Ağustos’ta, terör saldırısında şehit olan Nurcan Karakaya ve bebeği için Sivas Şarkışla’da düzenlenen törene katıldı.

Eğitim‘e özel bir önem veriyor

9 Ağustos’ta Beylikdüzü Belediyesinin eğitim ortamının iyileştirilmesine dönük çalışmaların engellenmesi ile ilgili bölgede bir basın açıklaması düzenledi. Bu basın açıklamasına veliler, Beylikdüzü halkı ve CHP ilçe örgütü de destek verdi. Konuyu yazılı bir soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı’na da soran Karabat, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle uygulanan ayırımcılığı kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Aynı gün Sakarya’da Mart ayındaki ev baskınlarıyla gözaltına alınıp tutuklanan üniversiteli gençlerin Sakarya’da yargılandıkları duruşmaya da katlan Karabat, burada tutuklu ailelerine ve dostlarına destek verdi.

Karabat Hayatın her alanında var olmaya gayret ediyor

Karabat Milletvekili seçilmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, bölgesinde meydana gelen kazalardan fabrika yangınına kadar, vatandaşların tüm sorunlarında, ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olmaya çalışıyor. Ayrıca Türkiye’nin güncel siyasal, ekonomik ve eğitimin sorunlarından, dövizdeki artış ve TL’nin değer kaybetmesi, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’ne kadar önemli tüm gündemlerde hem yerel hem de ulusal basına çok sayıda açıklama bulunuyor, röportajlar veriyor.

Bayramda da hız kesmeden çalışmalarını sürdürecek olan Karabat, Bayramı memleketinde STK ve köyleri ziyaret ederek geçirecek.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34