banner32

Otizmli Gencin Müzik Becerisi Dinleyenleri Hayran Bıraktı

Zeytinburnu’nda düzenlenen Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde, org çalıp şarkı söyleyen otizmli genç Murat Yurtçu, dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Otizmli Gencin Müzik Becerisi Dinleyenleri Hayran Bıraktı
Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından düzenlenen Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde sahneye çıkan otizmli genç Murat Yurtçu, dinleyenleri kendisine hayran bıraktı. İlçedeki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte mikrofonu eline alan 19 yaşındaki otizmli genç, “Fesuphanallah” şarksını AVM’deki dinleyiciler için seslendirdi.
Oğlunun müziğe olan ilgisinin herkese örnek olmasını istediğini belirten baba Kenan Yurtçu, AKDEM’de oğluna gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Buradaki etkinlikler çok yararlı. Bu çocukların topluma kazandırılması için böyle etkinliklerin daha da arttırılması lazım.”dedi.
“FARKINDALIĞI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İki çocuğuna otizm tanısı konulan Semra Yurtseven ise, otizmi en iyi yaşayanlardan birisi olduğunu belirterek, “Şu an her 68 çocuktan birine otizm tanısı konuyor. Otizmin tek tedavisi erken tanı ve yoğun bireysel eğitim. Bu yüzden buradaki etkinlikler, insanların otizm hakkında farkındalık kazanmasını sağlıyor. Türkiye’de birçok kişi otizmin ne olduğunu maalesef bilmiyor. Bu sebeple bu tür etkinliklere daha fazla destek vermesi lazım.”şeklinde konuştu.
AKDEM Engelliler Birimi Sorumlusu Aşkın Bozkurt ise, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde etkinliği yapmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, “Bu kapsamda oluşturmuş olduğumuz bir müzik gurubumuz var. Bu müzik gurubumuz engelli çocuklarımızdan oluşmaktadır. Murat Yurtçu da o grupta yer alan arkadaşlarımızdan bir tanesi. AKDEM olarak ‘otizm bir farklılıktır’ diyoruz ve bu kapsamda birçok çalışmalar yapıyoruz, müzik grubumuz da bu kapsamda oluşturuldu. Amacımız bu dostlarımız için farkındalık oluşturmak. Çünkü çoğu vatandaşımız otizmin ne demek olduğunu bilmiyor. Bu yüzden toplum içindeki otizmli dostlarımızı farkında olmadan dışlıyor. Bu farkındalığı artırmayı başarırsak bu tür problemlerin ortadan kalkacağına inanıyoruz.”dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34