banner32

Okullarda ‘siyasi kıyım’ iddiaları

Eğitim sendikaları, yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik”le okullarda siyasi kıyım yapıldığını, hükümete yakın olmayan sendikalara üye müdür ve öğretmenlerin düşük puanlar verilerek görevlerinden alındığını iddia etti.

Okullarda ‘siyasi kıyım’ iddiaları
Eğitim-Sen ve Türk eğitim Sen üyesi eğitimciler okul müdürlerini belirlemek için yapılan puanlama sistemine tepki göstererek görevlere iktidar yanlısı olarak niteledikleri Eğitim Bir Sen üyelerinin kayrıldığını öne sürdü.

Eğitim - Sen İzmir Selçuk Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, ilçedeki okul müdürlerinin neredeyse tamamına yakının görevden alındığını belirtilerek şöyle denildi: “Türkiye çapında başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendika üyelerine alan açılmıştır. Selçuk’ta Eğitim Bir Sen dışında başka sendikalara üye bir tek müdüre bile 75 ve üstü puan verilmemiştir.”
‘Akrabalık dönemi’

Tokat’ta dört yılını dolduran 235 müdürden 145’i 75 puan barajını geçip koltuklarını korurken Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı. Yeni müdürlüklere Eğitim Bir Sen üyelerinin getirildiğini belirten grup üyeleri “Zulüm çöllerinde Yezit olmaktansa, Kerbela çöllerinde Hz. Ali oğlu Hüseyin olmayı yeğleriz’ yazılı pankartlar taşıdı. Grup adına açıklamayı yapan sendika şube başkanı Hakan Akkaya, “Artık akrabalık” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34