banner32

“Öğretmen Sınıfın En Çalışkan Öğrencisidir”

Bilgi Evi öğrencilerini yetiştiren öğretmenlerin gelişimine, eğitimine ve mesleklerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Yazar Yusuf Özkan Özburun, “Öğretmen sınıfının en çalışkan öğrencisidir.”dedi.

“Öğretmen Sınıfın En Çalışkan Öğrencisidir”
Zeytinburnu Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğretmenlerinin, öğrencilere etkin hizmet sunmalarını ve toplumun kültürünü oluşturan değerlerin üyelere aktarımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Yazar Yusuf Özkan Özburun, “Öğretmen sınıfının en çalışkan öğrencisidir.”dedi.



“ÖĞRETMENLERİN MUTLAKA ENTELEKTÜEL BİR TARAFININ OLMASI GEREKİR”



Öğretmenlerin mutlaka entelektüel bir tarafının olması gerektiğini vurgulayan Özburun, “Ufuk sahibi, dünya görüşü, hayata bakışı, alem tasavvuru olan ve zengin bir genel kültüre sahip öğretmeni kaybedip, konuyu sadece öğretici ve eğiticiye indirgeyip öğretim teknisyenleri oluşturduğumuz zaman harap olmuşuz demektir.”dedi.



Böyle bir durumda ortaya zevksiz, tatsız, tuzsuz, pragmatist, şikayetçi ve mazeret üreten bir tip çıkacağını belirten Özburun, “Bu nedenle yaptığımız işi benimsememiz gerekir. Yaptığımız işi inanarak, severek yapmamız gerekir. Değerler ahlakının da iş ahlakının da temeli budur. Ben buraya davet edildiysem bu işi öyle elimin tersiyle, kerhen yaptığım zaman bundan bir hayır, bir bereket gelmez. Bu hem bana yansır hem de size yansır. Siz daha ilk dakikadan bunu anlarsınız ve ‘bu adam Allah’lık, bunun işiyle gücüyle alakası yok ki!’ dersiniz. Hissedersiniz. Özetle şunu söylemek istiyorum, sezgilerimizle başlıyor iletişim. Önce insan psikolojisi boyutunda tanıma, hissetme ve sezme boyutunda iletişim kurarız. Siz benimle farkına vararak veya varmayarak bir duygu haline, bir sezgi haline büründünüz. İşte iletişimin başladığı nokta burasıdır.”dedi.

Çağımızın zihniyetini iyi tanımak gerektiğinin altını çizen Özburun, “Bunlardan bir tanesi insan psikolojisini bilmenin kesinlikle gerekliliğidir. İkincisi iletişim sanatını çözmenin gerekliliğidir.”dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34