banner32

Öğrencilere El Yıkama Alışkanlığı Aşılanıyor

“Dünya El Yıkama Günü” kapsamında Zeytinburnu’nda gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrencilere doğru el yıkama yöntemleri anlatıldı. El temizleme setinin de hediye edildiği eğitimde çocukların küçük yaştan itibaren el yıkama alışkanlığı kazanmasına dikkat çekildi.

Öğrencilere El Yıkama Alışkanlığı Aşılanıyor
 Zeytinburnu Belediyesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi, 15 Ekim ‘Dünya El Yıkama Günü’nde el hijyeninin önemine dikkat çekmek amacıyla ‘El Yıkama Alışkanlığı Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu İlkokulu'nda gerçekleşen etkinlikte Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Süda Tekin çocuklara doğru el yıkama yöntemini uygulamalı olarak anlattı. Etkinlik boyunca çocukların eğlenirken öğrenmesini sağlamak amacıyla okula gelen ZEYÇO adlı maskot da çocuklara keyifli anlar yaşattı. Tüm sınıfların gezildiği eğitimde minik öğrencilere içerisinde sıvı sabun, kuru sabun, ıslak mendil, kuru mendil ve eğitici broşürün bulunduğu el temizleme seti hediye edildi.


“EL YIKAMAYLA BULAŞICI HASTALIKLARIN YÜZDE 60’I ÖNLENEBİLİR”


İnsanların gün içinde birçok şeye dokunduğunu çoğu hastalığın da eller aracılığıyla bulaştığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Süda Tekin, “Dünyada salgın ve bulaşıcı hastalıkları engellemenin en önemli yolu el hijyenidir. Çocukların küçüklükten itibaren bunu öğrenmesini istiyoruz. El yıkamayla bulaşıcı hastalıkların yüzde 60’ı çok rahat önlenebilir. O yüzden böyle bir projeyi başlatma kararı aldık. Ziyaret ettiğimiz okullarda seyyar lavabo başında minik öğrencilerimize eller nasıl yıkanır, tırnak kesimi nasıl yapılır, doğru el yıkama yöntemleri nelerdir? gibi konuları anlatıp bunların önemini vurguladık. Hatta eve gidince bunları anne ve babalarına da anlatmalarını istedik. Böylece evde bilmeyen bireyler varsa çocuklarımızın aracılığıyla öğrenebilir.” dedi.

“EL YIKAMA SETİ TÜM İLKOKULLARA HEDİYE EDİLECEK”

Çocukların el yıkama alışkanlığı edinmesinin onları birçok hastalıktan koruyacağını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “El yıkamak aynı zamanda bir alışkanlıktır. Bilim insanlarının ifade ettiği üzere hastalıkların en az yarısı elimizdeki mikroplardan bulaşıyor. Konusunda uzman doktorlarımız doğru şekilde el yıkamayla bu tür hastalıkların önüne rahatlıkla geçilebileceğini ifade ediyor. Alışkanlık dediğimiz şey küçük yaşlarda başlar. Biz de bu sebeple ‘Dünya El Yıkama Günü’ sebebiyle Koç Üniversitesi Hastanesi iş birliğiyle Zeytinburnu'muzdaki tüm ilkokullarda öğrencilere el yıkama seti hediye etmeye başladık. Aynı zamanda Koç Üniversitesi Hastanesi’nden gelen uzman doktorlarımız da çocuklarımıza ellerini nasıl yıkamaları gerektiğini anlatıyor ve bunun uygulamasını sınıfta birlikte yapıyorlar. Bu proje sayesinde çocuklarımız doğru el yıkama yöntemlerini öğrenerek kendilerine ya da arkadaşlarına mikrop bulaştırma ihtimalini en düşük seviyeye düşürecek.” diye konuştu.

ELLERİMİZİ DOĞRU YIKAMAYI BİLİYOR MUYUZ?

Ailesinin kendisini el yıkamak konusunda sürekli uyardığını söyleyen 1’inci sınıf öğrencisi Duru Beren, “Doktorumuz ellerimizi doğru şekilde nasıl yıkamamız gerektiğini anlattı. Şayet ellerimizi yıkamazsak hasta olacağımızı bunu da diğer arkadaşlarımıza bulaştıracağımızı söyledi. Artık ellerimi doktorun gösterdiği gibi yıkayacağım daha sonra da hiç sabun kalmayacak şekilde durulayacağım. Eve gidince annem ve babama da öğreteceğim.” şeklinde konuştu.


Önümüzdeki haftalarda da devam edecek etkinlikte minik öğrencilere küçük yaşlardan itibaren el yıkama alışkanlığı kazandırılarak birçok bulaşıcı hastalığın önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
nurdan.kocak.hollanda.zaandam.
nurdan.kocak.hollanda.zaandam. - 6 yıl Önce

Nurdan.kocak.allah.seain.dogdand.allah.ikiamz.tep.teimaz.yikad..melkiler.yikad.ikiamzain.nihkain.kiyda.kiyameit.kaidr.beyaiz.geilna.icain..beyaz.geilan.ikiamzainteip.teimz.eilbsa

.nurdain.kocak.holland.zaandam.seain.
.nurdain.kocak.holland.zaandam.seain. - 6 yıl Önce

Sevgilam.hatuainam..alllah..meilkilr.ikiamzain.tep.teimez.yairt.ve.kiyaamet.kaidr.nhkain..kiyda
.kiyamet.kaidr.

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34