banner32

Öğrenciler yarıyıl karnelerini aldı

Zeytinburnu İlçe Mili Eğitim tarafından Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen 2015-2016 eğitim ve öğretim yarıyıl programına öğrenciler, öğretmenleri ve velileri katıldı

Öğrenciler yarıyıl karnelerini aldı

İlçemiz kendi bünyesinde bir ilki yaparak 2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem Karne Kapanış Müzik Şöleni düzenledi. Zeytinburnu Belediye Başkanlığı bu etkinliğe katkı sağladı.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Mehmet Alpay 

Mehmet ALPAY’ın kaymakamlığa sunduğu proje ilçemizde ilk kez uygulandı. 1. Karne Dönemi’nde mevzuatta tören yapılmamasına karşın mevcut törenlerde ana okulu ile 4.sınıflar arasında sıkışıp kalan etkinlik bu kez ortaokul ve lise öğretmen ve öğrencilerinin gayretleriyle müzik şölenine dönüştü. Program İhsan Mermerci Anadolu Lisesi ve Şemsettin Sami Ortaokulu’nun düzenlemesi ile 22. Ocak. 2016 Cuma günü saat 10.00’da ZKM’de start aldı…

1. Karne Müzik Şöleni’ne Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Halil AKAR, Belediye Başkan Vekili Gökhan KASAP, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup HAYIRLIOĞLU ile Şube Müdürleri Kadir Halil UÇAR ve Emin USTA, Rumeli Türküleri Efsane Sanatçısı Arif ŞENTÜRK, CHP İlçe Meclis Üyesi Hüseyin ÜSKÜDAR, CHP Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Hasan Ali HAYIROĞLU ve eşi, CHP Başkan Yardımcısı Kadınr Kolları’ndan sorumlu Derya AKKILIÇ ve Kadın Kolları, Trabzon Dernekler Federasyonu Temsilcisi Salih Zeki DURMUŞOĞLU ve Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula DURMUŞOĞLU, Zeytinburnu Çevre Kültür ve Turizm Derneği ZEYÇED Başkanı Ali GÜNDÜZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ZEYÇED eski Başkanı ve Okul Emekli Müdürü Sevim AKBAY, Telsiz Mahallesi Kültür Derneği Başkan Vekili Kadir ŞENGÜL, okullarımızın müdürleri, yardımcıları ve temsilcileri, okullarımız aile birliği başkan ve temsilcileri, öğrenci velileri ve okullarının temsilci öğretmenler ile öğrenciler iştirak ettiler. Programın sunuculuk görevi ise Şemsettin Sami Ortaokulu’ndan Ceren BAYKAL ve İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Araştırmacı Tarih Yazarı Koray Kamacı yaptılar. Programın hazırlanması için de Şemsettin Sami Ortaokulu Müdürü Gökhan BAYKAL ve İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim KUYUMCU etkinliğin mükemmel olabilmesi için hayli yoğun çaba harcadılar ve bunu da çok kısa bir zaman olmasına rağmen mükemmel bir şekilde başardılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Zeytinburnu İlçesi Okullarından müdür ve öğretmenlerden oluşan 30 kişilik koro ekibi maystro Gökhan BAYKAL eşliğinde sahne aldı. Potpori niteliğinde üç şarkı yorumu yapan öğretmenler alkışlarla ödüllendirildiler. Şemsettin Sami Ortaokulu Müdürü Gökhan BAYKAL’ın günün anlam ve mahiyetini içeren güzel bir konuşma sunumunda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup HAYIRLIOĞLU’nun konuşmasında bir veda niteliği vardı.

“ Yaş itibarı ile Mart ayında emekli olacağım için bu benim ilçemizde düzenlenen son tören konuşmamdır “ diyerek ayrılığını duyurmuş oldu. Konuşmanın ardından her zaman eğitimin yanında olan, 1. Karne Müzik Şöleni projesini sunan ve uygulanmasında hayli desteği olan Mehmet ALPAY’a teşekkür plaketi sunumu yapıldı. Mehmet AMPAY kısa bir konuşma yaparak Milli Eğitim’e ve ilçeye yaptığı hizmetlerin sonucunda 101’inci plaketini aldığını ve bunlardan da eğitime desteklerinden dolayı 42. Plaketi olduğunu belirti..

Şemsettin Sami Ortaokulu’nun 35 öğrenciden oluşan koro ekibi müzik öğretmenleri Nevruz ÖZDEMİR eşliğinde sahne aldılar, Bir Karadeniz ve bir de Barış Manço yorumu yapan öğrenciler hayli alkışlandı. Aynı okulun öğrencisi Emre ACAR “ Ben Bir Çocuğum “ isimli lirik bir şiiri duyguyla yorumladı. Bu sunumla Şemsettin Sami Ortaokulu kendi programlarını bitirmiş oldular. İhsan Mermerci Anadolu Lisesi öğrencisi Fatih ASLAN, Uğur GÜLEÇ ve Alpay AŞCI, Big-Bacs ve Rap müzik konumunda sınav stresi yorumu yaptılar. Bu yorum gençler ve izleyiciler tarafından adeta alkış tufanına tutuldu. Sena Nur AYIK isimli öğrenci duyulmuş ve alışılagelmişin dışına çıkarak söylenmesi zor, nakarat bölümleri hayli hareketli olan Hintçe bir şarkı yorumu yaptı.

Sena, heyecanlı olmasına rağmen alkışlı ödülü de büyük oldu. Bu kez Sümeyye Kübra SEVME isimli öğrenci bu İspanyol Gitarı ile sahne aldı. Duruşu, yüz mimik ve sunumu ile 2 şarkı yorumdaki duygusal aktarımını salonda bulunan tüm izleyicilerde adeta Sümeyye ile birlikte paylaştılar. Hintçe ve hafif pop müzik ardından sıra bir başka sürprize gelmişti. Evra TOKKAYA ile Şebnem GÜL zor olan bir şeyi mükemmellik içerisinde en kolaya getirmişlerdi. Zira iki öğrenci İngilizce olarak bir şarkıyı vokalleştirmişlerdi. Karşılıklı olarak yapılan düetin mükemmelliği tartışılmaz güzellikteydi ve onlar da izleyiciler tarafından hak ettikleri alkışı bolca aldılar.

Müzik Şöleni ardından okul adına temsili karne töreni için öğretmenleri Hülya TAŞTEKİN eşliğinde 5 - D öğrencileri sahne aldılar. Programa katılan İlçe protokolü öğrencilerin karneleri, teşekkür belgelerini vererek 1. karne müzik şölenini grup fotoğrafı ile anılaştırdılar. Emeği geçen herkesi teşekkür ederiz.







Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
gizem
gizem - 8 yıl Önce

bişey sorucam neden video su yok

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34