banner32

Mustafa Öztürk Rahmetle anıldı

Spor ve Kültür adamı Kazak Asıllı Türk Vatandaşı Mustafa Öztürk doğumunun 60.yılında Kazak Türkleri vakfında yad edildi.

Mustafa Öztürk Rahmetle anıldı
Kazak Türklerinden Mustafa Öztürk'a ahde vefa örneği

Zeyt
inburnu'nda doğan Mustafa Öztürk Tayvan'da karete eğitimi aldıktan sonra Zeytinburnu'nda spor okulu açtı. Daha sonra Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanması ile kendi milletine spor alanında hizmet etmek üzere İstanbul'dan Kazakistan'a göç etti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Doğumunun 60.Yılında Zeytinburnu Kazak Türkleri vakfında Prof.Dr.Abdülvahap Kara tarafından yapılan sunum ile Merhum Mustafa Öztürk'ün önce özgeçmişi sinevizyon şeklinde kalabalık bir katılımcı topluluğa iletildi. Daha sonra ise Öztürk'ün hayatını konu alan bir filim gösterimi yapıldı.

Prof. Kara, İstanbul Times TV mikrofonlarına şunları söyledi "Merhum Mustafa Öztürk sadece bir spor adamı değildi. Kendisi aynı zamanda bir kültür insanı idi. Zeytinburnu'da kendisine ait spor okulu olduğu halde düzenini bozarak Rusya'dan bağımsızlığını yeni kazanan Kazakistan'a katkı yapmak üzere İstanbul'dan Kazakistan'a göç etti. Orada spor ile alakalı federasyonun kurulmasına ön ayak oldu. 1995 de ani bir şekilde rahatsızlanarak ölen merhum Mustafa Öztürk'ün naşı oradan İstanbul'a getirilerek merhum babasının kabrinin  bulunduğu Bağcılar'daki mezarlığa defnedildi.23 Kasım da hem biz İstanbul'da anma yaptık hem de Kazak hükümeti bugün ölüm yıl           önümü nedeni ile heykelini açtı ve anısına bir program tertip ettiğini"     söyledi.
                          
Yayın grubumuzu bu etkinliğe davet eden Gazeteci yazar Osman Kumandan ise merhum Mustafa Öztürk'ü  rahmetle yad etmek üzere buraya gelen bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra merhum'un adına verilen yemekte bir araya gelen yüzlerce Kazak asıllı Türk hayır duaları ile Merhum Mustafa Öztürk'ü yad ettiler.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34