banner32

Muhtarlar kaderine terk edilmiş durumda

Son yıllarda yapılan yasal değişiklikler ile bir çok belgenin muhtarlar tarafından verilmesi, başka kurum ve kuruluşlara devredildi. Bu durum Büyük Şehirlerdeki mahalle muhtarlarını çok zor durumda bıraktı.

Muhtarlar kaderine terk edilmiş durumda
Bazı Belediyeler muhtarlara destek olurken bazıları hiçbir destek vermiyor 

İstanbul’un 39 ilçesi içinde bazı ilçe belediye başkanları muhtarların kırtasiye ve sarf malzemesi ile birer tane personel tahsis etmiş iken bazı belediye başkanlarının ise adeta sanki muhtarlar yokmuş gibi hareket etmesi mahalle muhtarlarını üzüyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi  

Ekonomik durumları olmadığı için yanlarında personel çalıştıracak imkanı olmayan muhtarlar kendileri muhtarlıkta durdukları için mesai saatleri içinde yapılan bir çok sosyal aktiviteye katılamadıklarını sık sık bize ifade ediyorlar.

Muhtar Mahallenin sigortası idi ama SİGORTA atmak üzere

Mahallenin güvenilir adamı ve bir çok kişinin fikir danışıp sorunlarına çözüm istediği İstanbul Mahalle muhtarı şu an kendi sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmaktan uzaklar. Zeytinburnu’nda 13 tane mahalle var.

İki mahalle de seçmen oldukça az. Diğer 11 Mahalle muhtarları içinde çoğu da kendi evinin  geçimini temin etmek adına başka işlere yönelmiş durumda. Kimi oto kaporta işi yaparken, kimi de nakış işi yaparak gönüllü olarak bu kamu hizmetini yapmaya çalışıyor. 

Kimse kıymet bilmiyor...

Fedakar ve cefakar mahalle muhtarları canla başla çalışırken mahallenin yükünü Belediye ve  kaymakamlığa ulaşmadan fikirsel  olarak bir çok sorunun cevabını vererek mahalle halkını sorunu çözebilecek yerlere yönlendirmesi oldukça önem arz  ediyor.

Nasıl ki Zeytinburnu Belediyesi halkın sorunları daha erken hallolsun mantığından hareketle  Emniyet ve cumhuriyet savcılarına araç ve yakıt desteği veriyorken Muhtarların da sosyal aktivitelere katılması adına birer personel ve kırtasiye desteği vermesi halkın işinin görülmesine olumlu katkı yapacaktır.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34