banner32

Millet Bahçesi İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul’un en geniş yeşil alanları arasında yer alacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Zeytinburnu’ndaki askeri lojmanlarda ikamet eden ordu personelinin Başakşehir’de yapımı devam eden yeni askeri lojmanlara tahliye işlemi gerçekleştirildikten sonra Millet Bahçesi için ilk kazma vurulacak.

Millet Bahçesi İçin Geri Sayım Başladı
 Zeytinburnu Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 94 bin metrekarelik yeşil alana sahip İstanbul’un en özgün şehir parkı, Zeytinburnu Millet Bahçesi için çalışmalara aralıksız devam ediyor. Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki askeri lojmanlarda ikamet eden ordu personelinin Başakşehir 5’inci Etap’ta yapımı devam eden yeni askeri lojmanlara tahliye işlemi gerçekleştirildikten sonra inşaatına başlanacak olan Millet Bahçesi, tamamlandığında Türkiye’nin en özgün sosyal donatı alanlarından biri olacak. Büyük çoğunluğu tamamlanan Başakşehir’deki modern askeri lojmanların inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

ZEYTİNBURNU FERAHLIYOR


Beştelsiz Mahallesi’ndeki askeri lojmanların yerine yapılacak olan Millet Bahçesi için sene başında bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan protokol anlaşmasını imzalamıştı. Sadece Zeytinburnu’na değil çevre ilçelere de İstanbul’un en geniş yeşil alanlarından birini sunmayı amaçlayan Millet Bahçesi, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nın hemen karşısına yapılacak. Bahçe, aynı zamanda olası bir afet durumunda Zeytinburnuluların toplanacağı ortak alanlardan biri olacak.

BİYOLOJİK GÖLET, PİKNİK ALANI, BİSİKLET VE KOŞU YOLU


Zeytinburnu’nun her noktasından rahatlıkla ulaşılabilecek Millet Bahçesi’nde 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, 1.800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2.800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, bay, bayan ve engelli lavaboları, kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak.

4D SİNEVİZYON MERKEZİ


4D Sinevizyon Merkezi’nin de yer alacağı bahçede vatandaşlara her ay farklı konular hakkında belgesel filmler izletilecek. Sinevizyon Merkezi, açılış ayında 27 Mayıs darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar yaşanan tüm darbeleri gözler önüne serecek. Millet Bahçesi’ne itfaiye merkezi de tekrar inşa edilecek. 7/24 göreve hazır halde bekleyecek olan itfaiye ekipleri, herhangi bir afette olay yerine çok daha kısa sürede ulaşabilecek.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE ÖZEL ANIT


15 Temmuz gecesi 66. Zırhlı Tugay’da mücadele edip darbe girişimine verilen desteği engelleyerek İstanbul için kilit rol oynayan Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk’ün adını da Millet Bahçesi’nde yaşatacak olan Zeytinburnu Belediyesi, şehit Albay Ertürk adına Türk bayrağı altında yer alacak olan Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk Köşesi yaptıracak.

İSTANBUL’UN HER YERİNDEN ULAŞIM KOLAYLIĞI


Akşemseddin tramvay durağına 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Millet Bahçesi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, kaymakamlık hizmet binası, belediye hizmet binası, AVM ve 58. Bulvar’ın hemen yanı başında yer alacak. Marmaray, otobüs ve minibüs duraklarına 5 dakikalık yürüme mesafesinde olan Millet Bahçesi, üst geçitle 15 Temmuz Meydanı’na bağlanarak yayalar için de geçiş kolaylığı sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34