banner32

Meydan İftarına Yoğun İlgi

Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçe meydanında düzenlediği iftar programında 3 bin vatandaş orucunu hep birlikte açtı. Gönül Sofrası’ndaki iftara katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, masaları tek tek gezerek iftara katılan vatandaşlarla sohbet etti.

Meydan İftarına Yoğun İlgi
On bir ayın sultanı Ramazan ayında her gün farklı bir mahallede iftar programı düzenleyen Zeytinburnu 
Belediyesi, meydan iftarlarına da aralıksız olarak devam ediyor. Hayırsever iş adamlarının bağışlarıyla yaklaşık 50 bin vatandaşı Gönül Sofrası’nda ağırlayan belediyenin ilçe meydanında düzenlediği 3 bin kişilik iftar davetine Zeytinburnu halkının ilgisi yoğundu. Ramazan Söyler’in ud ve ney eşliğindeki ilahi dinletisiyle başlayan programda semazenlerin yaptığı gösteri vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Kur-an’ı Kerim tilavetiyle devam eden program, ezanın okunmasıyla birlikte yerini dualara bıraktı. Hep birlikte orucunu açan vatandaşlar ilahiler eşliğinde iftar yaptı.


"İNSANIN DOĞDUĞU TOPRAKLARI ZORLA TERKETMEK DURUMUNDA KALMASI KOLAY DEĞİL"

İftardan sonra konuşma yapan Başkan Aydın, “Zeytinburnulu hemşehrilerimle birlikte iftar sofrasındayız, Rabbime şükürler olsun. Rabbim nice böylesine güzel ramazanlarda bizleri tekrar buluştursun. Biraz önce sizlerin arasındaydım. Hep ifade ediyorum Zeytinburnu’muz, doğuda Türk dünyasından, batıda Balkanlar’dan, Ortadoğu'dan ve ülkemizin 81 vilayetinden kardeşlerimizin gelip yerleştiği ve birlikte yaşadığı bir ortamdır. Biraz önce sizlerin arasında dolaşırken Hindistan’dan, Pakistan’dan, Afganistan’dan, Doğu Türkistan’dan, Suriye’den ve ülkemizin farklı vilayetlerinden gelen kardeşlerimizle birlikte sohbet ettik. Üzgün, hüzünlü olan kardeşlerimiz de vardı. Çünkü aramızda doğduğu topraklardan kendi iradesi dışında, zorla terk ettirilmiş kardeşlerimiz bulunuyor. İşte onların gözlerinde hüzün vardı. İnsanın doğduğu toprakları zorla terk etmek durumunda kalması kolay bir şey değil.” şeklinde konuştu.



2 bin vatandaşın aynı sofrayı paylaştığı iftar programı, Ramazan Söyler’in ilahi dinletisiyle devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34