banner32

Metrobüs ve Tramvay Yolcularına İftarda Çorba Sürprizi

Zeytinburnu Belediyesi, iftara yetişemeyen vatandaşlara Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağında sıcak çorba ikram etti. İkram edilen çorbalarla durakta iftarını açan vatandaşlar daha sonra evlerinin yolunu tuttu.

Metrobüs ve Tramvay Yolcularına İftarda Çorba Sürprizi
 Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hem binlerce kişiyi iftar sofralarında buluşturuyor hem de iftara yolda yakalanan vatandaşların yardımına koşuyor. Ramazan ayı kapsamında ilçe genelinde 5 ayrı noktada vatandaşlara çorba ikramı gerçekleştiren belediye, Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı çıkışına kurduğu stantta iftara yolda yakalanan vatandaşlaraçorba, cevizli ekmek, hurma ve su ikram etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da yer aldığı ikramda çorba kuyruğuna giren yolcular ezanın okunmasıyla birlikte sıcak çorbalarını yudumladı.

Esnafından öğrencisine, gencinden yaşlısına orucunu kaldırım kenarında birlikte açan vatandaşlar, dumanı üstünde tüten çorbayı afiyetle yudumladıktan sonra tekrar evlerinin yolunu tuttu.

İFTARA YETİŞEMEYENLERİN İMDADINA ÇORBA YETİŞTİ


İnsanlardan teşekkür almanın ve onların gözlerindeki mutluluğu görmenin kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Şükürler olsun ki bir Ramazan’a daha kavuştuk. Ramazan ayı boyunca Zeytinburnu’nun bütün mahallelerinde sokak iftarlarımız oluyor. Yaklaşık 50 bin hemşehirimizi meydan ve sokak iftarlarında misafirimiz ediyoruz. Tabi bu bereket ayında işten çıkıp evdeki iftara yetişmeye çalışan hemşehirilerimizi de unutmuyoruz. O yüzden her akşam iftar vaktinde Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı, Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu, Merkezefendi, 15 Temmuz Meydanı ve Belediye Meydanı olmak üzere 5 farklı noktada çorba ikramlarımız oluyor. Bugün de Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağındaki hemşehrilerimizle buluştuk. İftara dakikalar kala çorbamızdan ikram edip onlarla paylaştık. İnsanlardan teşekkür almak, onların gözlerinin içerisindeki mutluluğu hissetmek benim için çok güzel bir duygu. Rabbim ülkemizi, milletimizi ve tüm mazlumları korusun herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

HER AKŞAM 5 FARKLI NOKTADA ÇORBA İKRAMI


Gine’den İstanbul’a üniversite için gelen Cebrail Bakalakamaha isimli öğrenci ise Gine kültüründe çorba olmadığını belirterek, “İstanbul Üniversitesi’nde işletme okuyorum. Zeytinburnu’ndaki öğrenci yurdunda kalıyorum. Metrobüsten indim iftara yetişmeye çalışıyordum belediyenin çorba ikramıyla karşılaştım. Çok güzel görünüyordu dayanamayıp kuyruğa girdim orucumu çorbayla açtım. Gine'de çorba kültürü yoktur ama Türkiye'de alıştım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ dedi.

Böyle bir hizmetin insanlar için gayet güzel olduğunu söyleyen İsmail Dolutaş isimli vatandaş ise, “İki senedir her Ramazan ayında buradan geçtiğim zaman kuyruğa girip çorbamı alırım. Sağ olsun belediye İkram ediyor. Tadı da gerçekten çok güzel ve doyurucu. Eve gidinceye kadar tok tutuyor. Ramazan’da belediyelerin böyle bir hizmet vermesi vatandaşlar için gayet güzel.“ dedi.

KAPIYA KADAR SICAK YEMEK SERVİSİ


Ramazan ayı boyunca meydan ve sokak iftarlarıyla yaklaşık 50 bin vatandaşı Gönül Sofrası’nda ağırlayan Zeytinburnu Belediyesi, iftara yolda yakalanan vatandaşlara da Cevizlibağ Metrobüs durağı, Marmaray Kazlıçeşme durağı, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi ve Belediye Meydanı’nda her akşam 3 bin kişilik sıcak çorba, cevizli ekmek, hurma ve su ikram ediyor.

Belediye ayrıca evinden çıkamayan yardıma muhtaç 150 ailenin kapısına kadar da 4 çeşit sıcak yemek servisi yapıyor. Periyodik aralıklarla gıda mühendislerinin kontrolünden geçen yemekler, ailenin sağlık durumu dikkate alınarak seçiliyor. İlçedeki 13 mahallede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren iki ekip, her gün 4 çeşit yemeği yardıma muhtaç vatandaşların kapısına kadar ulaştırıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34