banner32

Mesir Macunu Şöleni Başlıyor

Mesir macununun mucidi ünlü Hekim Merkezefendi’nin adına düzenlenecek olan 17’nci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali başlıyor. Binlerce kişinin toplanacağı festivalde havadan mesir macunu saçılacak.

Mesir Macunu Şöleni Başlıyor
Zeytinburnu Belediyesi, bu yıl 17’ncisi düzenleneceği Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’ni, 28 Mayıs Cumartesi günü saat: 18.00’da Merkezefendi Camii yanında başlatıyor. Mesir Macunu Şöleni olarak da bilinen festivalde, binlerce kişiye 41 çeşit baharattan elde edilen, birçok hastalığa şifa olduğu bilinen ve tamamlayıcı tıbbın ilacı olarak kabul görmüş mesir macunu dağıtımı yapılacak.

MUSTAFA CECELİ’DEN HALK KONSERİ

Açılışını sevilen pop sanatçısı Mustafa Ceceli’nin yapacağı festivale, Orhan Hakalmaz, Özhan Eren, Esat Kabaklı, Cengiz Özkan, Özdemir Erdoğan gibi birbirinden değerli sanatçılar da renk katacak. İllüzyon, akrobasi, hacivat-karagöz, kukla, ateşbaz ve jonglör gösterisi gibi etkiliklerin de yer alacağı festival, 2 Haziran Perşembe günü saat 20.00’da ev hanımlarının maharetlerini döktüreceği altın ödüllü Yöresel Yemek Yarışması’yla devam edecek. Yüzde yüz doğal şerbetin ikram edileceği festival alanına gelmek isteyen vatandaşlara ise belirlenen noktalardan her gün ücretsiz servis hizmeti sunulacak.

Dokuz gün boyunca sürecek festivalde, Yenikapı Mevlevihanesi, Balıklı Meryem Ana Rum Manastırı, Merkezefendi Kabristanı ve Külliyesi, Mimar Sinan’ın inşa ettiği asırlık hamam ve Topkapı surları gibi Zeytinburnu’nun tarihi ve mistik mekanlarının tanıtıldığı kültür gezileri de düzenlenecek. Ayrıca Şeyh Çelebi’nin eserlerini bestelediği tarihi mekanlarından biri olan Nağmedar’da da sanatseverleri bu kez kanun, ut ve kemane eşliğinde icra edilen Türk sanat ve tasavvuf müziği dinletisi bekleyecek.

ŞİFALI BİTKİLERİN FAYDALARI ANLATILACAK

Sağlık Tarihi ve Müzeciliği’nin akademisyenler tarafından çeşitli sempozyumlarla ele alınacağı festival boyunca tıp, hemşirelik, ağız ve diş tarihi gibi sağlık konuları derinlemesine ele alınarak tıbbın gelişim serüveni vatandaşlara anlatılacak. Bunun yanı sıra 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Türkiye’nin ilk Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde ise, bitkisel enerji içecekleri, doğal maskeler, biodeterjanlar, aromatik kahveler, kanser etyolojisi, güçlü gıdalar, sabit yağların tıbbi kullanımı, aromatik takılar, kinoalı ve chialı yiyecekler, gastrobahçe ve nefesin sağlık üzerine etkileri gibi konular üzerine uygulamalı seminerler düzenlenerek vatandaşlara şifalı bitkilerin faydaları aktarılacak.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34