banner32

Merve Karakol'a Plaket yağdı

Doğu Türkistanlı bir anne ve babadan dünya'ya gelen Merve Karakol MS hastalığına düçar olduğu halde başarı üstüne başarı yakaladığı için Gazeteci yazar Osman Kumandan tarafından düzenlenen "Merve Karakol'a Şükran Gecesinde" Bir çok kurum ve kuruluş başarıyı plaket ile ödüllendirdi. İlk kez bir kişi bir gecede 35 tane plaket aldı...İşte bu şanslı olan kişi Merve Karakol'un ta kendisi...

Merve Karakol'a Plaket yağdı
İstanbul Times Tv ve Gazetesi Merve'nin Medya sponsoru oldu

Gazeteci Yazar Osman Kumandan'ın tertiplediği Merve Karakol'a Şükran gecesinin tanıtım filmi ve duyurusunu yapan İstanbul Times yayın grubunun çalışması yüzlerce konuk tarafından izlendi.
Tanıtım filminin muhteşem olduğunu anlatan bir çok katılımcı'nın  Gazetemizin ve televizyonumuzun imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner'e destek ve katkısı için teşekkür etti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber

Kazımkarabekir Paşanın Kızı Timsal  hanımda Merve için geldi

İstiklal Harbimizin önemli kumandanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın Kızı Timsal hanımda katılımı ile Merve Karakol'un şükran gecesine renk kattı. Kızılay Zeytinburnu şube başkanı Kuzu Deri'nin sahibi Remzi Yılmaz ve eşi,İstanbul Times Yayın kuruluı başkanı gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ,Yesevi İlim İrfan Vakfı Genel başkanı İlyaz Saka, MHP Zeytinburnu ilçe başkanı Reşat Ok,başta olmak üzere .ok sayıda önemli şahsiyet MS hastası Merve Karakol'u hayatının en önemli gününde yalnız bırakmadı.

Gecenin mimarı Osman Kumandan muhteşem bir konuşma yaptı

Merve'nin azmini görünce asıl engellinin kendisi olduğunu düşündüğünü ifade eden Osman Kumandan başarı ödüllendirilmelidir. 
Ben'de Merve'nin başarılarını duyunca kendisi ile tanışmak istedim.Tanıyınca da asıl bizim engelli olduğumuzu anladım. Merve Sultan değil Doğu Türkistanlılara bütün gençlere başarıları ile örnek şahsiyet oldu. 

Merve Karakol gerek hayat hikayesini haber yapıp onbinlerce kişinin okumasını sağlayan, gerekse de şükran gecesi öncesi yüzlerce kişinin izlediği tanıtım filmini hiç bir bedel talep etmeden yapan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner'e Kameramanı Erhan Şahin'e,muhabiri Çağla Pekgüleç'e ve diğer emeği gemen herkese teşekkür ederim dedi.

İşte azim ve çalışmanın zaferi "Merve Karakol"

1986 yılında Manisa'nın Salihli ilçesinde sağlıklı olarak doğdum.10 yaşında m.s hastalığına yakalandım.Lise sona kadar eğitimimi normal okullarda sürdürdüm.20 yaşımda ise görmemi ve yürümemi tamamen kaybettim.Bu durumu kabullenmem yaklaşık üç yılımı aldı. Bu zaman zarfını sadece müzik dinleyerek geçirdim, ta ki görme engelli biri ile tanışana kadar.

Bu ana kadar görme engellilerin sadece kabartma yazı bilen ve enstrüman çalabilen kişiler olarak bilirdim.Bu yüzden ne telefonumu ne bilgisayarı bir daha kullanmam benim için bir hayalden ibaretti.Görme engelli arkadaşın sayesinde, bunların hayal değil, gerçek olduğunu, hatta sesli kütüphanelerin sayesinde binlerce kitabıda okuyabileceğimi söyledi. Ağzım açık kaldı desem abartmış olmam. Hemen sesli kütüphanelere kaydımı yaptırarak kitaplarımı istettim. İçinden de yine bizler için bilgisayarda kullanılan ekran okuyucu programın eğitim cd'sini buldum.

Bilgisayara hakim olduktan sonra açık öğretime kaydımı yaptırarak lise sonu ekran okuyucu programla derslerimi çalışarak bitirdim.

Yine Öss ye girerek öncelikle adalet bölümünü kazanarak bu bölümü onur belgesi ile bitirdim, şimdi ise Uluslararası ilişkiler sonuncu sınıftayım.

Geçen sene ise yine bu bölümden de onur belgesi almaya hak kazandım.Psikolojiye de merakımdan dolayı internet üzerinden psikologlar ve psikiyatristler derneğinin uzaktan eğitim kurslarına katılarak, sırasıyla

temel psikoloji sertifikası

kişilik psikolojisi sertifikası

temel kuantum düşünme teknikleri sertifikası sertifikası

psikolojik rahatsızlıklar sertifikası

aile koçluğu sertifikası ve stres ile başa çıkma yolları sertifikası almaya hak kazandım. Yine bu sertifikaları almak için verilen ödevlerim içinde başarı belgesi almaya hak kazandım. Son olarak ise Uşak üniversitesinin uzaktan eğitimle verdiği çağrı merkezi sertifikasına katılarakta bu belgeye de sahip olmuş oldum. . Küçüklükten beri hayalim olan gitar çalma hayalinide görmemi kaybettikten sonra gerçekleştirdim..

Aynı zamanda, 15 kasımdan beri engelsiz erişim derneğinin engelsiz eşit ve erişilebilir hayat dergisinde konuk yazarlık yapıyorum.


Haberin videolu görüntüsü çok yakında www.istanbultimes.tv ve You Tube özel hesabımızda yayında olacak izlemeniz dileği ile...


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34