banner32

MEMORİAL Hastanesini kim koruyor ?

İstanbul Times Gazetesi ve televizyonu olarak Eylül 2009’da İstanbul’da yaşanan sel felaketinden bu yana uygun olmayan lokasyonlara ahbap çavuş ilişkisi ile yapılan ve halkın günlük yaşamını etkileyen binalar’a imar verenleri eleştirdik.

Her gün yüzbinlerce aracın geçtiği yerde yolun başına Memorial Hastanesi oldu mu yani ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da  son yıllarda yeşil alanların yok edilmesini ve uygunsuz yerlere yapılan yüksek ve halkın yaşamını tehlike atan binaları eleştirmesine rağmen gözü rant  bürüyen bir çok kişi sadece kendilerini düşündükleri için İstanbul’un 39 ilçesinde trafik sokak aralarına bile inmiş durumda.

Bahçelievler ilçesinin kalbine saplanan hançer MEMORİAL Hastanesi

İşte bunlara en bariz örnek daha önce Sabancı Holding’in Marketi olan CARFOURSA için Bahçelievler, Güngören ve Bağcılar ilçesine açılan bir loskasyonda  bulunan yerde imar izni aldı. Daha sonra ne olduysa oldu bu imar kat be kat aratarak Memorial Hastanesine verildi.

Burada bu imar verilemez imza atan herkes hakkında dava açılmalıdır

Son yıllarda imar olmayan yerlere ülkemizin saygın firmaları veya Holdingleri önce küçük bir imar alarak ayak atıyorlar. Daha sonra nasıl oluyorsa oluyor bu imar hakları çok yüksek bir bedel ile satılıyor.

İstanbul’da bilinen köklü kuruluşlar yıllar önce hiç imarı olmayan yerlere küçük denecek ölçüde imar verilip sonra bu imarın artırılarak  daha yüksek bir bedel ile başka firmalara satmak moda oldu.

Bu yöntemi SABANCI Holding  ilk olarak Bakırköy İlçesi Osmaniye Mahallesinde yapılan MARMARA FORUM’un yeri için CARFOURSA Mağazasına imar aldı.

Daha sonra bu aldığı imar hakkını yüksek bir bedel ile Hollanda firması MULTI CORPORATION’a satmıştı.

Aynı formül bu sefer Bahçelievler Memorial için uygulandı

Bahçelievler İlçesinin kalbine saplanan bir hançer gibi duran bu yapının zararı sadece Bahçelievler ilçesine değil Bağcılar, Güngören başta olmak üzere E 5 i kullanan yüz binlerce  sürücüye zararı dokunuyor. Hastanenin ana kapısı’nın E-5 açılması bu halka yapılabilecek en büyük kötülüktür. 

Sabancı Holding Aynı formülü bu seferde Bahçelievler İlçesinin girişinde  yıllar önce Carfoursa için imar alıp mütevazi bir bina yapmıştı. Daha sonra bu yeri ciddi bir menfaat karşılığı MEMORİAL Hastanesine verdiği iddiaları var. İddialar için bilgi almak adına defalarca Sabancı Holding’i aradık. Gayrimenkul bölümünü bağladılar ama telefonlarımıza bakan ve sonra dönen de olmadı. Bu yer Mehmet amca’nın veya Ayşe Teyze’nin yeri olsaydı aynı şekilde imar verilir miydi ?

Kamu’nun her kademesine yönetici veren büyük holdinglerin işi her yerde kolay

Bahçelievler Memorial Hastanesinin inşaa edildiği yer imara uygun bir lokasyon değildi. Ancak söz konusu ülkemizin iki güçlü kuruluşu olana Sabancı Holding ve Memorial Hastanesi olunca akan sular durdu ve on binlerce metre kare inşaat yapıldı…

Bu proje halkın ulaşım hakkını engelledi. Trafik sıkışıklığı hak getire...Her şey rant için feda ediliyor. Oysa burada bu imar verilmeyip Bahçelievler, Güngören, Bağcılara’a  gidecek olan araçlar için güzel bir yol ve çevre düzenlemesi yapılsaydı  her gün  milyonlarca insanın hayatı kolaylaşacaktı. Çevre, Şehir ve seyahat özgürlüğü kimsenin  umurunda değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürekli  kimse benim adımı kullanıp beyefendi şöyle dedi. Külliye böyle istiyor gibi sözlerle benim adıma konuşmasın demişti.

Erdoğan İstanbul başta olmak üzere medeniyetimize uygun olmayan  yapılar yapılıyor diyerek yüksek ses ile itiraz etse de RANT aşkı kimseyi dinlemez oldu artık.

Bilgi edinme yasası kapsamında sorduğumuz sorulara Bahçelievler Belediyesi neden 2 yıldır cevap vermiyor ?

Vatandaşın devlet kurumlarından istediği bilgiyi alabilmesi için 09.10.2003 tarih ve 4982 sayılı yasa çıkmıştır. Ve ilgili kurumun en geç 15 gün içinde sorular sorulara cevap vermesi gerekir dendiği halde Bahçelievler Belediyesi sorduğumuz sorulardan bu yana 48 tane 15 gün geçtiği halde ne yazık ki cevap verebilmiş değiller.

İstanbul Times Yayın Grubu olarak 7 Mart 2016 tarihinde 5715 sayılı dilekçemiz ile Bahçelievler Memorial Hastanesi için bilgi edinme yasası gereği halkın yaşam hakkını olumsuz etkileyen konular hakkında bazı sorular sorduk.

Aradan 4 ay geçtiği halde cevap verilmediği için 16 Haziran 2016 da Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne neden cevap vermedikleri sormak üzere yeni bir dilekçe yazdık. O zaman Mustafa isimli şahıs bir hafta içinde cevap verecek denildi.

Ancak 23 şubat 2018 tarihinde neden 2 sene geçtiği halde dilekçemize cevap vermediniz diyerek 3243 sayılı yeni bir dilekçe daha vermemize rağmen halen cevap alabilmiş değiliz.

Memorial Hastanesini FETÖCÜLER mi koruyor ?

Sorularımıza neden cevap verilmediğin araştırmak için Belediye ye gittik. Bize söylenen şu oldu sizin dilekçenize cevap vermesi gereken kişi  15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden sonra FETÖ/PDY üye olduğu gerekçesi ile hem işine son verilmiş hem de cezaevine gönderildiğini öğrendik.

Bu gelişmeden sonra insanın aklına acaba MEMORİAL  Bahçelievler Hastanesi FETÖ /PYD tarafından korunup kollanmak için resmi dilekçemize 2 sene geçmesine rağmen cevap vermemiş olabilirler mi ihtimali gelmiyor değil.

Tam 2 sene Önce Bahçelievler Belediyesine sorduğumuz soruların olduğu  İlgili haberin Linki:

//www.istanbultimes.com.tr/bahcelievler/memorial-hospital-trafigi-felc-edecek-mi-h34807.html

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34