banner32

Meclisi tatilden sonra ilk kez toplandı

Zeytinburnu Belediye meclisi Ağustos ayında tatilde olduğundan dolayı toplanmadı. Tatilden sonra bugün ilk kez belediye meclisi salonunda toplanarak gündemi değerlendirdi.

Meclisi tatilden sonra ilk kez toplandı
 Ak Parti Grup Başkan vekili Mehmet Altuntaş “Ağustos ayı bizim için çok mühim “dedi
İlk söz hakkını tecrübeli meclis üyesi Ak Parti Grup başkan vekili İş adamı Mehmet Altuntaş aldı.  Altuntaş Ağustos ayında millet olarak yaşamış kazanmış  olduğumuz  zaferlerden bahsetti.26 Ağustos 1071 Malazgirrt zaferinden sonra Anadolu’nun  kapıları milletimize açıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

1922 de bizleri bu topraklardan atmak isteyen güçlere karşı ya istiklal ya ölüm diyen ecdadımız kıt imkanlarına rağmen 30 Ağustos 1922 de muhteşem bir zafer ile düşmanı yurdumuzdan söküp attılar. Bugün rahat yaşamamıza imkan sağlayan şahit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.
Başkan yardımcısı Av.Saffet Öz’ün Bürokraside Belediye başkan yardımcısı olabilmesi için istifa etmensi sonucu Mehmet Çakır Belediye meclis üyesi,Başkan yardımcısı Gökhan Kasap’ta İBB meclis üyesi olmuştu. Bu değişiklikten sonra arkadaşları her iki meclis üyesine de yeni durumun hayırlı olması dileğinde bulundular. Söz verilen Mehmet Çakır bu güzide topluluk ile aynı çatı altında görev yapacak olmaktan dolayı çok
CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar  Zeytinburnu artık marka değil dedi
Daha sonra CHP Grup Başkan vekili iş adamı Hasan Hüseyin Üsküdar’da  yaptığı konuşma da 30 Ağustos Zafer bayramını bizlere hediye eden Mustafa Kemal  Paşa ve silah arkadaşlarına şükran ve minnetlerini grubu adına iletti. Üsküdar, 1 Eylül dünya barış gününe denk gelen  Meclis toplantısında bar ışın ilk önce komşu devletlerimizde daha sonrada diğer dünya ülkelerinden olmasını diledi.Grup  başkan vekili daha sonra 13 Mayıs 2014 de Beştelsiz mahallesinde çıkan yangında hayatını kaybeden ve yaralanan 8  yurttaşımız için beledimizce neler yapıldığını soru önergesi ile sordu. Hasan Hüseyin Üsküdar  mecliste grubu adına yaptığı konuşmada şunları söyledi” Belediye başkanımız daha önce Zeytinburnu artık bir marka dediği zaman bizim itirazımız olmuştu. Yaşanan bina yangını,Bonzai ve uyuşturucu  sorunu başta olmak üzere ilçenin adını olumsuz yönde  etkileyen bir çok haber ile İstanbul’un 39 ilçesi içinde ilk sırada yer aldığını düşünülürse buranın marka bir yer olmadığı ortaya çıkar.
Diş hekimiz CHP meclis üyesi Osman Genç ise 1 Eylül Dünya barış günü nedeni ile bir konuşma yaptı.Genç Yaşanan olaylara bakıldığında dünyanın barışa uzak olduğu görülecektir dedi.
CHP Zeytinburnu Belediye meclis üyesi İlkay Bber OnAltı Dokuzun son durumunu sordu
 ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA        
Son günlerde Zeytinburnu’nun gökdelenleri olan 16/9 ile alakalı yargı tarafından verilen kararı hepimizi mutlu etmiştir.Zeytinburnu‘nun kalbine hançer gibi saplanan ve İstanbul’un tarihi slüetini bozan bu yapı en sonunda yıkılacak.Yıllardır tartışıyoruz,bugün meydana gelen mevsim değişikliklerinde bile bu tür yapıların etken olduğu bilim adamlarınca ifade edilmektedir.Zeytinburnu’nun güneşini kesen,havasını engelleyen, insanları bunaltan bir garabet  inşallah adalet tarafından ortadan kaldırılacak.İnşallah benzer diğer imar yükleri’de Zeytinburnu Halkının  üzerinden en kısa zamanda kalkar.
Yıllarca kentsel dönüşüm için vatandaşımıza verilmeyen emsaller ve imar kolaylıkları bu binalara verildi.16/9’da herkes tarafından bilinmeyen bir süreci sizinle paylaşmak istiyorum.Bu ifade edeceklerim ilk defa geçen günlerde 16/9 ile ilgili haberler’de basında yer aldı.Bu durum İmar kanunu’nun 14. Maddesine eklenen iki cümlelik bir değişikliğin meydana getirdiği bir sonuçtur.
Meclis iradesi dışında,Belediye Meclisinde 3 ay içinde görüşülmeyen plan tekliflerinin Valilik makamınca onaylanması işlemiydi.Bu hüküm uygulanarak Meclis denetimi ortadan kaldırıldı.Sizin anlayacağınız ÖZEL İMAR ve ÖZEL BİR KARARLA karşı karşıya kalındı.Bunun doğurduğu sonuçlar ve süreçler kamuoyu önünde gelişti ve günümüzdeki noktaya gelindi.
Bu işteki asıl sorumlular ,İmar kanun’unun 14. Maddesine o hükmü  oraya koyanlardır. Bu konuda sorumlular kendilerini biliyor.Sorumlular mahkeme sonucunda ortaya çıkacaktır.Hepimiz bunu görecek ve yaşayacağız.
Buradan daire alanların,bu daireleri hangi şartlarda aldıklarını,kaç paraya aldıklarını,zarar  edip etmediklerini basında kamuoyu gördü.Ve birde  ismi geçip de dairesi olmayanları da basında yer almasıyla herkesin bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum.
Bizim ve kamuoyunun merak etiği,
Valilik’ten bu işlemin hangi tarihte yapılmıştır? Bu işlemlerle ilgili belgelerin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz.
Mahkeme kararı ne zaman ve nasıl uygulanacaktır?
Önergemizin başkanlık makamına havalesini rica ediyoruz. 01/0902014
                                                         CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi / İlkay Biber                                                                                         
ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA
Son günlerde  Belediyemizce Zeytinburnu’nda  bazı  yapıların 6306 sayılı kanun kapsamında ,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkili kuruluşlarınca incelemesinin mülkiyet sahiplerince  yaptırılmasına yönelik tebligatlar yapıldığını duymaktayız.Vatandaşlarımızın  bilmediği ama sizin bildiğiniz bu  tebligatların amacının ne olduğunu  Vatandaşlarımız bize  yoğun bir şekilde sormaktadır.
Buna bağlı olarak;
1-Bu tebligatlar hangi amaçla yapılmıştır?
2-Bu  yapılan tebligatların, sürekli dile getirilen ama vatandaşlarla bizim ısrarlarımıza rağmen,idare tarafından toplumla paylaşılmayan 1999 depreminden sonra tespitleri yapılan ve 2500 civarında olduğu belirtilen riskli yapılarla ilgilimidir?
3-Tebligat yaptığınız Vatandaşların yerleriyle ilgili proje,teknik ve finansman açısından  belediyemizce yapılmış ayrıntılı bir çalışma varmıdır?
4-Bu tebligatlar Zeytinburnu dahilinde kaç binaya yapılmıştır?
Yapılan bu tebligatların liste halinde tarafımıza verilmesini talep ediyor ve önergemizin başkanlık makamına havalesini rica ediyoruz. 01/09/2014          CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi
                                                                                                 İlkay BİBER        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34