banner32

Marmara Bölgesi’nden Roman Usulü Eğlence

Zeytinburnu 15. Yöresel Günler Şöleni’nin Marmara Bölgesi kültür tanıtım etkinliklerine renkli yaşamlarıyla bilinen Roman vatandaşların eğlencesi damga vurdu. Şölen stantlarında ise Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, İstanbul, Çanakkale ve Edirne illerinin kültürel zenginlikleri tanıtıldı.

Marmara Bölgesi’nden Roman Usulü Eğlence
 Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda devam eden ve bu sene 15.’si düzenlenen Yöresel Günler Şöleni’nin yeni rotası Marmara Bölgesiydi. Çanakkale Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Avrupa Yakası Romanlar Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde geçen geceye; Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Eski Devlet Bakanı Egemen Bağış, Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Mikail Kabak, İyi Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet Çelik ve Ak Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin katıldı. Roman ezgileri eşliğinde renklenen şölen gecesinde halk müziği yorumcuları Sinan Erkeker ve Sercan Direk de bir konser verdi. Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, İstanbul, Çanakkale, Edirne illerine ait stantlarda kültürel zenginliklerin tanıtımı yapılırken, yöresel lezzetlere ait ikramlar da yapıldı.

 

EGEMEN BAĞIŞ: “BİZİ GÜÇLÜ KILAN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR”

 

Gecede bir konuşma yapan Eski Devlet Bakanı Egemen Bağış, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamıyla başladı. Bağış, doğudan batıya Türkiye’nin dört bir tarafından herkesi bir çatı altında toplayan Yöresel Günler Şöleni’nin birlik ve beraberlik olgusuna katkılarının büyük olduğunu dile getirdi. Birlik içinde, güçlü bir duruş sergilendiği sürece her türlü zorluğun üstesinden kolaylıkla gelinebileceğine vurgu yapan Bağış, “Burada, Zeytinburnu’nda, ülkemizin en batısından en doğusuna kadar uzanan bu kültür zenginliğini hep beraber el ele karşılıyor ve kutluyor olmamız çok anlamlı. Bu birliktelik hiç bozulmasın. Ülkemizin geleceği için bu çok önemli bir durumdur. Bu gece şahit olduğum bu atmosferde, buna olan inancım bir kat daha arttı.” dedi.

   

BAŞKAN AYDIN: “ZEYTİNBURNU GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN ÖZETİDİR”

 

Yöresel Günler Şöleni’yle tüm Zeytinburnuluları bir çatı altında toplayıp, dostluk ve kardeşlik bilincini pekiştirdiklerini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu doğusundan batısına, Türk dünyasından, Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyanın birlikteliğine şahitlik ediyor. Adeta bizim gönül coğrafyamızın özetidir. Bu çok kültürlü yaşam içerisinde komşuluğun, dostluğun, arkadaşlığın, muhabbetin ve hatta akrabalığın huzurla temin edildiği bir ilçedir. İşte bu güzel birlikteliği geleceğe taşımak için bu meydandayız. Dileğimiz o ki, bu güzel atmosfer kıyamete kadar sürsün. “ diye konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34