banner32

Mardinlilerden Murat Aydın’a ziyaret

Mardinliler Derneği yerel seçimlerin ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Mardinlilerden Murat Aydın’a ziyaret
Merkezi Bahçelievler’de bulunan Mardinliler Derneği, Başkan A. Fuat Bodur ve Mardinli olan Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Abdulhakim Kaya’ ve başkan Yardımcısı Av.Saffet Öz'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik heyet ile Murat Aydın’ı makamında ziyaret etti.




Mardinli dernek yöneticileri içinde Süryani,Arap,Kürt ve Türk kişilerden oluşan heyet adeta Birleşmiş Milletler gibi renkli bir görüntü oluşturdu.
 
Mardinlilerin bu ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Murat Aydın; “Zeytinburnu Belediyesi olarak bizim kapımız tüm derneklerimize her zaman açıktır. Mardin kültürü ve tarihi zenginliğiyle bir hoşgörü şehridir. Mardin içerisinde, türkü, kürdü, süryanisi, arabı ve çeşitli toplulukları barındıran bir kültür mozağidir” ifadesini kullandı.

Murat Aydın’ın ardından söz alan Mardinliler Dernek Başkanı A. Fuat Bodur ise Mardinliler olarak her zaman Murat Aydın’ın yanında ve ona destek olacaklarını söyleyerek kendisine yeni dönem için başarılar diledi. Ayrıca Murat Aydın’a dini motifli biblo hediye eden Bodur, tüm Mardinliler adına burada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.



Murat Aydın'ın Mardinli dernek yöneticileri içinde Süryani bir  idarecinin olduğunu öğrenen başkan  Aydın daha önce İBB meclis üyesi de olan Süryani bir beyden aldığı kitaplarla Süryaniler hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade etti.

Mardinlilerin ziyaretine çiçeği burnunda ve aynı zamanda Mardinli de olan Av.Saffet Öz ve Gönül Demirel'de katıldı. 

Daha sonra sohbet havasında geçen program hatıra fotoğrafları ile son buldu.


Kaynak:istanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34