banner32

Mardinliler Derneği Yeni Döneme Hızlı Başladı

Bahçelievler Mardinliler Derneği kısa bir süre önce 9.olağan kongresi ile 4.kez iş adamı A.Fuat Bodur ile yola devam dedi.

Mardinliler Derneği Yeni Döneme Hızlı Başladı
 Başkan Bodur ekibi ile işe hızlı başladı

Kendi alanlarında başarılı olan bir çok iş adamı ve sanayicinin de içinde yer aldığı Bahçelievler Mardinliler derneği 9.Olağan kongre üzerinde çok az  bir süre geçe İstanbul valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret ederek derneğin yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatan başkan Bodur Şahin’e İstanbul’daki en aktif derneklerden birisi olduklarını söyledi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Başkan A.Fuat Bodur konuşmasında “Mardin dillerin ve dinlerin barış içinde yaşadığı  kadim bir şehirdir. Mardin’de Arap,Kürt,Süryani ,Ermeni Keldaniler başta olmak üzere birçok dine mensup vatandaşlarımız binlerce yıldır birlikte yaşamanın en güzel örneklerini sunuyorlar.

Derneğimizde önemli panelistlerin katıldığı  10 tane seminer tertip ettik. Özellikle  Hükümetin başlatmış olduğu barış süreci ile alakalı Zeynel Abidin Erdem,Metin Külünk ve Prof.Dr.Mithat Sancar hocamızın konuşmacı olarak  katıldığı 3 tane seminerimizi sadece barış sürecine ayırdık.Kızılay ile bir çok kez kan bağış kampanyası yaptık. Her sene ramazan ayında yüzlerce vatandaşımızın iftar açtığı çadırımızı Bahçelievler ilçesinde kuruyoruz. Zeytinburnu Belediyesinin bize tahsis ettiği araçlarla 900 Mardinli hemşehrimizi  Çanakkaleye götürdük. Hakeza 250 hemşerimizi de Osmanlı imparatorluğunun kurulduğu yerler olan Sögüt ve Bilecik’ gezisine  götürdük. Bunların dışında  zaman almamak adına birçok aktivitemiz olmaktadır” dedi. Bodur sözlerini yoğun iş temponuz içinde bizi kabul edip zaman ayırdığınız için sizlere de şükranlarımı sunuyorum diyerek vali Vasip Şahin’e kendisi ve yönetim kurulu üyeleri adına teşekkür etti.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban Madde bağımlılığı ile alakalı işbirliği yapma önersini getirdi

Mardinliler Dernek başkanı A.Fuat Bodur ve bir çok yönetim kururlu üyesi en çok Mardinli’nin yaşadığı Zeytinburnu kaymakamı Ali Taşkan Balaban’ı makamında ziyaret ederek ilçenin daha iyi yerlere gelemsi için  fikir alışverişinde bulundular.Dernek başkanı A.Fuat Bodur İstanbul Valisi Vasip Şahin’e dernek ile alakalı aktardığı bilgileri, Kaymakam Balaban’ a da aktardı. Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban ‘da iç işleri bakanlığının talimatı ile oluşturduğumuz ve  bağımlılık ile alakalı çalışan ekibimiz uyuşturucu,alkol ve dijital bağımlılık konusu başta olmak üzere bir çok alanda uzman ekibin anne ve babaları bilgilendirdiğini ifade ederek Mardinliler derneği olarak siz davet ederseniz ekimiz gelip bu konuda sizlere bilgi sunumu yaparlar dedi.

Yeni dönemin İlk ziyareti Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’e yapıldı

Bahçelievler Mardinliler Derneği yeni dönemin ilk ziyaretini derneğin genel merkezinin bulunduğu Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özgiğit’e yaptu. Özyiğit 9.Olağan kongre ile 4.kez dernek başkanı seçilen A.Fuat Bodur’u ve ekibini kutladı.

Mardinli olan Zeytinburnu Belediye başkan yardımcısı Av.Saffet Öz hemşehrilerini bağrına bastı

Ziyaret edenler ve ziyaret edilenler Mardinli olunca sohbet koyulaştı.Mardinliler dernek başkanı A.Fuat Bodur bir hemşehrilerinin belediye başkan yardımcısı olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti. 

Belediye başkan yardımcısı Av.Saffet Öz ise Mardinliler Dernek başkanı A.Fuat Bodur’ un kalabalık bir ekip kendisini ziyaret etmiş olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek her zaman kapısın hemşerilerine ve Zeytinburnu halkına açık olduğunu ifade etti. Uzun süre sohbet eden hemşehriler hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34