banner32

Malatyalılar’dan Kur’an Ziyafeti ve Aşure ikramı

Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Derneği (ZEYMADER) kadın kolları Muharrem ayı dolayısı ile hayata gözlerini yuman büyükleri için hem Kur’an okuttu hem de yüzlerce kap aşure dağıttı.

Malatyalılar’dan Kur’an Ziyafeti  ve  Aşure ikramı
Malatyalı bayanlar Derneklerine sahip çıkıyor


Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Derneği (ZEYMADER) yüzlerce kişiye Aşure ikramı yaptı. Dernek merkezinde bir araya gelen onlarca Malatya’lı bayan hem Kur’an-ı kerim okudu, hem de aşure ikramı yaptı.


Dernek başkanı Suat Sarıkaya Şunları söyledi:

Dernek olarak bir birinden farklı çalışmalara imza atıyoruz. Dernek başkan yardımcımız ve aynı zamanda kadın  kolları başkanlığımızı da yapan Canan Aysöndü ‘nün öncülüğünde Malatya’lı bayanlarımız Muharrem ayı nedeni ile hem  ebedi hayata göçen büyüklerimizin ruhlarına hediye edilmek üzere  Kur’an-ı kerim okumak hem de  aşure dağıtmak istediklerini ifade ettiler. Bizlerde bugün dernek merkezini bayanlarımıza tahsis ettik. Sağ olsunlar onlarda çok güzel bir çalışmaya imza atarak hayırlı bir çalışma yaptılar. Dernek Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Canan Aysöndü ,Kıymet Sarıkaya ve Nebahat Bakır başta olmak üzere emeği geçen bayanlarımızı kutlarım “dedi.

 

Canan Aysöndü ise şunları söyledi Dernek Yönetim kurulu üyemiz Musa Bakır’ın eşi ve kadın kolları üyemiz Nebahat Bakır ve kızlarının maddi manevi destekleri için teşekkür ederim. Bizler burada hemşehri dayanışmasının en güzel örneklerini sunmak adına bir aradayız. Sık sık kadın kolları olarak güzel çalışmalar yapıyoruz. Bir duyurumuz ile artık Zeytinburnu ilçesinde yüzlerce Malatyalı bayanımızı bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz .Dernek başkanımız sayın Suat Sarıkaya ve diğer yönetim kurulu üyeleri her zaman yanımızdalar. Hepsine sizin aracılığınız teşekkür ederim dedi.

 

Kıymet Sarıkaya ve Nebahat Bakır’da davetlerine icabet eden herkese teşekkür ettiler.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34