banner32

KİPTAŞ Artık Halk Odaklı Çalışmıyor Kapatılsın

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir kuruluş olan KİPTAŞ son yıllarda her yere rant gözü ile baktığı için bugüne kadar imara açılmayan birçok yeri imara açarak haksız kazanç elde ediyor. Oysa Recep Tayyip Erdoğan İBB başkanlığı döneminde alt gelir grubuna mensup halkın konut sahibi olması adına KİPTAŞ’ı kurmuştu. Ama bugün KİPTAŞ İmar’da fonksiyon değişikliği yaparak, veya imarı olmayan yere imar vererek her yeri beton’a teslim etmekten çekinmiyor.

KİPTAŞ Artık Halk Odaklı Çalışmıyor Kapatılsın
Başakşehir 5.Etap'ta sosyal donatı alanında 2 blok yükseliyor

KİPTAŞ Başakşehir 5.Etabı yaparken yeşil alan ,sosyal donatı alanı olarak bıraktığı İmam-ı Azam Camisi Kur’an kursunun yanında yüksekliği minareyi Referans Başakşehir Vadi projesi için site yönetimi ve sosyal donatı alanı olan bir yerde İmar Fonksiyon değişikliği yaparak en küçük daireyi eski para biri ile 1 Trilyon 1.230 TL ile 2 trilyon arasında fiyata satıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Yönetim Binası yeri Kiler GYO ya verildi daire fiyatı 2 milyon TL 

Başakşehir 5.Etap'ta konut yapıp satarken halka yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak gösterip daireleri pazarladı. Konut fiyatları artınca daha önce yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak bırakılan bir çok yeri yavaş yavaş yandaş firmalara vererek yeni binalar yapılıyor.

Kiler GYO 'ya kıyak

Ak Parti 22.dönem Bitlis Milletvekili olan Vahit Kiler'in sahibi olduğu Kiler GYO referans markası ile yaptığı bir çok bina İstanbul'ın mimari yapısına uygun olması gerekirken rant odaklı inşa edildiği ifade ediliyor.

Referans Başakşehir Vadi projesi İmam-ı Azam camisinin ve Kur'an kursu'nun yanında caminin yapısını bozacak şekilde sonradan sadece rant odaklı bir şekilde inşa ediliyor.

  1. bir dairesi 2 milyon TL den satılan ucube bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Proje mevcut yapılarak aksine farklı bir konsept ile inşa edilerek daha önce yapılan 5.Etap konutları içinde sırıtıyor.

KİPTAŞ Son Yıllarda İstanbul Halkının Yaşam Alanlarına Müdahale Ederek şehri adetae beton'a teslim ediyor

Zeytinburnu'nda Koç Grubuna ait eski Bozkurt Mensucat'ın yeri taşkın ve ağaçlandırma alanı iken yaptığı anlaşma ile imar verme rüşveti karşılığında Koç Gruba ortak olan İBB iştiraki KİPTAŞ kamu gücünü kullanarak halkı beton ve demir yığınlarına mahkum etmeye devam ediyor.

Kaçak binamı yaptık İBB yi ortak et al imarı devri yaşanıyor

İBB Bakırköy ilçesi Osmaniye Mahallesi sınırları içinde yer alan Marmara Forum'un yanı başında yapılan kaçak binalara imar vererek 40 bin metre kare yer alarak kaçak olan yere imar verdi. Bu alavere dalavare yöntemleri bir kamu kurumu olan İBB ye yakışmıyor ?

İBB’nin bir kısmı kaçak yapılan binaya imar verilmesi karşılığı taşınıyor. Bu mantık Türkiye’nin en büyük bütçeli belediyesine yakışıyor mu ?

İstanbul'un bir çok bölgesinde yaptığı konutlar ile İstanbul'un tarihi yapısını bozan KİPTAŞ'a birleri artık dur desin.

Keşke Kadir Topbaş İstanbul'a hiç bir şey yapmasaydı

Kadir Topbaş döneminde sahiller, dere yatakları, taşkın alanları, yol kenarları başta olmak üzere Doğu Roma imparatorluğunun 1.120 yıl, Osmanlı devletinin 479 yıl, Türkiye Cumhuriyetin 85 yıl imara açmayı aklına getirmediği bir çok yer ne yazık ki Kadir Topbaş döneminde TOKİ, Emlak Konut ve İBB' nin vurdum duymazlıklarından dolayı İstanbul'un genleri ile onanarak 1204 Latin saldırısından daha çok yıpratıldı.

İşte Kendi tanıtımlarında Referans Başakşehir Vadi Projesi’nin fiyatları

İki blok halinde inşa edilen Referans Başakşehir Vadi projesinde üç oda bir salon, dört oda bir salon, beş oda bir salon, altı oda bir salon, yedi oda bir salon ve sekiz oda bir salon olmak üzere çok geniş daire tipleri bulunuyor. Dairelerin en küçüğü 171 metrekare, en büyüğü ise 300 metrekare alana sahip. Referans Başakşehir Vadi fiyatları ise 1 milyon 230 bin TL'den başlıyor.

Kiler’in markası Referans ve KİPTAŞ Kamu Adına Yayıncılık Yapan Basını’a dikkae almıyor

Recep Tayyip Erdoğan’ın Halk odaklı çalışmalarına inat İBB’nin bağlı bir çok kuruluşunda halkın yaşamını tehlikeye atan çalışmalar yapıldığı ile alakalı haber ihbar hattımıza sayısız ihbar geliyor. Hamidiye su içinde yosun ve ölü kelebek olan su satıyor. Haber yapacağız diye bizi tehdit ediyor. Başakşehir 5 Etap’ta rant odaklı Kiler GYO’ya sosyal donatı alanlarında imar fonksiyon değişikliği yaparak sağlanan arsa için Kiler GYO’yu aradık. Bize arsayı veren KİPTAŞ sizin Kiptaş ile görüşmeniz gerekir dendi. Maruzatımızı anlatana kadar KİPTAŞ’ın bir çok çalışanında yüksek ve kaba sesle konuşmak dahil adeta biz devletiz siz haber yaparsanız ne olur yapmasanız ne olur dediklerini hissettik.

Son olarak KİPTAŞ Genel Müdür yardımcısı Cengiz Erdem ile konuşsun dendi. Sekreteri bize ahiretlik sorular sorduktan sonra “ben kendisine söylerim gerek görürse sizi arar gerek görmezse aramaz” diyerek telefonu kapattı.

TOKİ, Emlak Konut ve KİPTAŞ Acilen Kapatılsın

KİPTAŞ ,TOKİ ve Emlak Konut kuruluş gayelerinden çok uzaklaştılar. Bu üç kurumun büyük şehirlerde faaliyetleri yasaklanmalı.

TOKİ ve Emlak konut sahilleri en yüksek bedel veren firmalara pazarlayarak İstanbul’u içinden çıkılmaz hale getirdi.

TOKİ’nin Zeytinburnu sahilindeki Ağır bakımın yerinde yapılan Büyükyalı, Baklırköy’de Sümerbank’ın yerini ve orada ki Camiyi yıkıp arsa üzerine HİLTON oteli ve konutlar yapmak üzere Doğa Mimarlığa, Ataköy Sahilini, Kuzu İnşaat’ın, Sea Peral projesine, Basın Ekspres yolunda Doğa Mimarlık ve Baş Yapıya verdikleri yerde yapılan Karat 34 projesi için bugün kadar gelen yönetimlerin halkın can ve mal güvenliğini düşündüğü için imara açmadığı ne kadar yer varsa imara açılmasının irdelenmesi lazım.

Burada imar alınması için kimler aracı olmuş ?

Bugüne kadar olmayan imarın verilmesi için ne değişmiş ?

Sahiller halkın ortak malı değil mi ?

Dere yataklarının tekrar taşmayacağına dair yüce yaratıcı ile bir anlaşma mı yaptınız ?

Rant elde edeceksiniz diye halkın mal ve can güvenliğini bu kadar tehlikeye atmaya gerek var mı ?

Kaçak yere imar verip kaçak yapıdan çıkarmak için yarısını bize ver demek ne damandan beri bir devlet kurumun tercihi olmuştur ? (Marmara Forum yanındaki bina için)

Daha sorulacak çok soru var sorularımızın KİPTAŞ,TOKİ ve Emlak Konut’un idarecilerini alakadar edip etmediğinden emin olmadığımız için daha fazla soru sormaya gerek yok.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34