banner32

Kıbrıs Gazisinden Çetiner'e ziyaret

1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan Komanda Çavuş Sebahattin Barik anılarını yazdığı kitapçığı takdim etmek üzere Gazetemiz Kurucusu ve imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner'i makamında ziyaret ederek sohbet etti.

Kıbrıs Gazisinden Çetiner'e ziyaret
Kıbrıs Gazisi Sebahattin Barik anılarını bir kitapçıkta topladı 

Üç sene önce Zeytinburnu Belediyesi ilçede ikamet eden 40 gazi ve basın mensuplarını 1974 Kıbrıs Barış harekatının yıl dönümünde savaştıkları Beş parmak dağları başta olmak üzere hayatları  boyu unutamayacakları bir Kıbrıs gezisi yaptırdı.


Zeytinbnurnu Times Haber Merkezi / Özel Haber


1974 Kıbrıs barış hareketında muhabere çavuşu olan Sebahattin Barik'de 2014 yılında,37 sene önce savaştıkları topraklara bu sefer gezi için gitmelerinin kendisine verdiği mutluluğun tarifsiz olduğunu vurgulayan Barik bize bu taloyu yaşatan Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Adyın'a teşekkür ettiğini ifade etti.

Anılarını yazdığı kitapçıktan bir tanesini de Gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner'e takdim etmek üzere gazetemizin merkezine gelen Kıbrıs Gazisi Sebahattin Barik şunları söyledi "40 yıldır 1974 Kıbrıs Barış Harekatında yaşadığım anılarımı bir araya toplayıp gelecek kuşaklara aktarmak niyetindeydim. Bundan bir ay kadar evvel 3 sene önce yaptığımız Kıbrıs gezidinde Gazetesini temsilen katılan Sayın; Hüseyin Çetiner ile tanışmıştık.  Bilgilerimi bir araya toplayıp Hüseyin beyden nasıl basımını yaparım demeye geldim. Sağ olsun yol göstermesi ile bugün elinizde bulunan bu kitapçık ortaya çıktı. Bana yıol gösterip yardımcı olduğu için Sayın Hüseyin Çetiner'e de benim hayatımın en anlamı işi olan bu kitapçıktan bir tane de kendisine takdim etmek üzere buraya geldim. Allah kendisinden razı olsun. İyi böyle doğruları yazan ve çevresine yardımcı olmaya çalışan insanları eksik etmesin"dedi.

Hüseyin Çetinder'de ziyaret için şunları söyledi "Bugüne kadar onlarca ülke gezdim. Ancak en çok Gazilerimiz ile üç yıl önce yaptığımız Kıbrıs gezisinde heyecanlandım. Sebahattin Barik ile de orada tanıştım. Kendisi hal hatır bilir cana yakın bir insan olması nedeni ile zaman zamanda ziyaretimize de gelir. Bundan bir ay önce anılarını  bir araya topladığını ama nasıl basımını yapacağını bilemediğini ifade etti. Ben de bu konu da kendisine yol gösterdim. Kısa bir süre sonra bu sefer elinde anılarını anlattığı kitapçık ile beni ziyarete geldiği zaman çok mutlu oldum ve bir tane kitapçığı aldım. Bu anı kitapçığını Kütüphanemin en iyi yerinde saklayacağım"  Bu nazik ziyareti için gazimize en kalbi duygularımla teşekkür ederim" dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34