banner32

Kazakistan Film Günleri Zeytinburnu’nda Gerçekleştirildi

Zeytinburnu Belediyesi ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen, Kazakistan Film Günleri Zeytinburnu’nda yapıldı. Üç gün boyunca devam eden festivalde, “Kız Jibek”, “Çocukluk Çağımın Gökyüzü”, “Göçebeler” gibi Kazak sinemasının dikkat çeken filmleri sinemaseverlerle buluştu.

Kazakistan Film Günleri Zeytinburnu’nda Gerçekleştirildi
 Kozmopolit yapısıyla bilinen İstanbul Zeytinburnu’nda, Zeytinburnu Belediyesi ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen, Kazakistan Film Günleri’nin festivali yapıldı. Festivalin açılış töreni, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu’nun katılımıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. İstanbul’da yaşayan Kazak vatandaşların da yoğun katılımın gösterdiği festival, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in hayatının anlatıldığı filmin gösterimi ile başladı.

“EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞIMIZ İÇİN ÇOK MEMNUNUZ”
Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, yaptığı konuşmada film festivalinin önemine dikkat çekerek, “Bugün dost ve kardeş ülkemiz Kazakistan Film Günleri için burada toplanmış bulunmaktayız. Sizleri burada ağırlamaktan son derece memnunuz. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz.” dedi.

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ise, “Bizim için hayat bugün ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü bugün Kazak Hanlığı’nın kuruluşunun 550’inci yılını kutluyoruz.” diye konuştu.

“İSTANBUL’DA BÜYÜMÜŞ BİR KAZAK OLARAK ÇOK MUTLUYUM”
Türkiye’de yaşamasından dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getiren ve Kazak kültürünün ülkemizde daha çok tanıtılmasını arzu ettiğini söyleyen, Gülsüm Buyurgan, “İstanbul’da büyümüş bir Kazak olarak çok mutluyum. Kazakistan’ın Türkiye’mizde, yoğun bir şekilde tanıtılmasını çok arzu ediyorum. Aslen Kazak Türklerindenim. Ama ben Türkiye Türk’üyüm. Belediyemize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Kız Jibek”, “Çocukluk Çağımın Gökyüzü”, “Göçebeler” gibi Kazak sinemasına ait uzun ve kısa metrajlı filmlerin 
gösterime sunulduğu festivale, Orta Asya vatandaşlarının ilgisi yoğundu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34