banner32

İstiklal Marşımız 93. Yaşında

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri büyük üstad Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız’ın kabulünün 93. yılını kutladı.

İstiklal Marşımız 93. Yaşında

Bir grup öğrenci ile önce merhum Akif’in kabri ziyaret edilerek İstiklal Marşı Şairimiz Kuran tilaveti ve dualar eşliğinde anıldı. Sonrasında ise yedi bilgi evinde eş zamanlı yapılan programla İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yılı kutlama programı düzenlendi.







Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner, hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi, yüzücü ve milletvekili gibi pek çok vasfı kendisinde barındıran Mehmet Akif Ersoy, Bilgi Evleri’nin duyarlı üyeleri tarafından ziyaret edilerek dualar eşliğinde anıldı. Mili ve manevi duygularımızı şiire döken büyük duayenin Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabri başında düzenlenen anma töreninde; hayatı, Milli Mücadele Dönemi’ne katkıları, vatanseverliği, sağlam kişiliği, haksızlıklarla mücadelesi ve edebiyatçı kimliği ile ilgili konuşmalar yapıldı.



Bilgi Evlerimizde düzenlenen programla da 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü coşkulu bir törenle kutlandı. “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Ersoy zorluklar içinde yazdığı bu eseriyle milletimizin duygularına tercüman olduğu dile getirildi. Şair, İstiklal Marşımızı yazması için gelen teklifi, işin içinde para olduğu için kabul etmemişti. Ödül olarak verilen 500 lirayı kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai Vakfı’na bağışlayarak bu millete olan gönülden bağlılığını bir kez daha kanıtladığı kutlama programında genç dimağlarla paylaşıldı.



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34