banner32

İstanbul'da, Çevre Katliamları ''Sos' veriyor dedi!

Türkiye’de bir siyasi parti tarafından kurulan ilk ve tek İl Çevre Komisyonu , CHP İstanbul İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu’nda kentin çevre sorunları masaya yatırıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İl Başkan Yardımcıları’nın da katılıp destek verdiği toplantıda, ildeki çevre sorunları tartışılarak, yaşanan sorunları dikkatle takip etme ve gerektiği zamanda müdahil olma kararı alındı.

İstanbul'da, Çevre Katliamları ''Sos' veriyor dedi!
  CHP’nin ,İstanbul İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda ilk olarak; geçtiğimiz günlerde Sultangazi’de gerçekleşen taşocakları protestosu değerlendirdi. Eylem hakkında görüş bildiren komisyon üyeleri, başarılı bir gösteri olduğunu ve protestonun amacına ulaştığını belirterek; “Bu eylemle hem farkındalık yaratılmış, hem de yetkililerin artık kangren haline gelen bu soruna karşı duyarlı olması sağlanmıştır” dedi.

Toplantıda konuşulan önemli konulardan biri de hayvan haklarıydı. Söz alan komisyon üyeleri; “Sokak hayvanı diye bir kavramı doğru bulmuyoruz. Sokak hayvanı değil sokağa atılan hayvan vardır ve bu da sahiplerinin kişiliğinden ya da eğitimsizliğinden kaynaklanmaktadır. İnsanlar eğer sokağa atacaklarsa hayvan almasınlar. Bunu sağlamamız gerekiyor. Bunun için de eğitim verilmesi lazım. CHP olarak hayvan sahiplerini bilinçlendirme yönünde çalışma yapacağız” şeklinde görüş bildirdi. Toplantıda ayrıca pet shopların kapatılması ve süs hayvanı ithalatının durması için için girişimde bulunulması teklifleri görüşüldü.

Toplantıdaki  diğer önemli konulardan biri de ‘“ Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un” doğaya vurulan darbe olarak nitelenen 80. maddesine karşı belirlenecek tavırdı. Komisyon başkanı Şeyma Dumrul söz alarak 80. madde hakkında bilgi verdi.  80. maddenin ülkeyi topyekun bir talan alanına çevireceğini ve hemen her açıdan büyük bir yıkımın kapısını aralayacağını belirterek, CHP olarak bu çabaların karşısında duracaklarını ifade etti.

Toplantıda ayrıca,Kabataş Martı Projesi, Yıldız Parkı’ndaki yapılaşma ve Esenler’deki Metris Kışlası’na yapılması planlanan şehir parkı ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı. Komisyon,İstanbul’da Önün alınamayan çevre katliamlarının  “SOS” verdiğini,ifade ederek , CHP  İl Çevre ve Doğa Hakları  Komisyonu olarak bu sorunların da takipçisi olma kararı aldı.

Başkan Canpolat’tan destek

Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da katıldı. Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını söyleyen Canpolat; “Çevre konusunu biz önemsiyoruz. Ama İstanbul’da AKP’li belediyelerin çevreden anladığı ranttır. Biz CHP olarak bu rantın önüne geçmeye kararlıyız. Bunun için de Çevre Komisyonu’na desteğimiz tamdır” diye konuştu.

İl Başkan Yardımcısı’na plaket

Bu arada İstanbul Çevre Konseyi, gerek CHP İstanbul İl Çevre ve Doğa Komisyonu’nun çevreyle ilgili çalışmalarına, gerekse de çevre ile ilgili eylemlere katılarak önemli destekler veren CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Çatalkaya’ya bir plaket verdi. Çatalkaya’nın plaketini Konsey adına Genel Başkan Zafer Murat Çetintaş sundu. Çetintaş, Başkan Yardımcısı Çatalkaya’nın her çevre eylemine katılarak desteğini gösterdiğini ifade etti ve kendisine çevreciler adına teşekkür etti. Çetintaş Çatalkaya’ya ayrıca konseyin çevreye katkıda bulunan kişi ve kurumlara sunduğu İÇK Madalyası’nı da taktı.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34