banner32

İstanbul’da 10 Yeni Metro Hattı Konutta Hangi İlçelerin Yıldızını Parlatacak?

İstanbul’da faaliyete geçmesi yakınlaşan en önemli 10 metro hattı, Bakırköy’den Çekmeköy’e, Kağıthane’den Zeytinburnu’na pek çok lokasyonun ulaşımını kolaylaştırarak konut tercihlerini yeniden şekillendirecek. Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, bu metroların hayata geçmesiyle varış noktalarındaki değerlerin % 5 oranında artacağını kaydetti.

İstanbul’da 10 Yeni Metro Hattı Konutta Hangi İlçelerin Yıldızını Parlatacak?
 Kunter, “Reel getirilerin düşme eğiliminde olduğu sektörde, önümüzdeki dönemde değerlerdeki kısmi hareketin belirleyicisi hizmete alınan ‘yeni raylı sistemler’ olacak. Taşdelen ve Ispartakule gibi bölgelere metro ‘ilk kez’ gidecek. Yeni havaray projeleri ile de Göktürk, Başakşehir ve Sefaköy öne çıkan yerler arasında olacak” dedi



Konut sektöründeki durgunluğun faiz, vergi ve markalı konut projelerinde indirim atağı ile aşılması hedeflenirken, bir kısmı bu yıl sonuna kadar, bir kısmı ise 2019 yılında hayata geçirilecek en önemli 10 metro hattı, konuta yatırım tercihlerini önümüzdeki dönemde yeniden şekillendirecek.


Yeni metro hatlarının hayata geçirilmesine bağlı olarak özellikle başlangıç ve varış noktalarındaki değerlerin % 5 seviyesinde artmasının beklendiğini belirten Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “Teşviklerin konut alımını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Bununla birlikte reel getirilerin düşme eğiliminde olduğu konut sektöründe, alıcılar ‘ileride değer kazanma potansiyeli’ güçlü yerlere daha çok yönelme eğiliminde olacak. Getirileri olumlu yönde etkileyen raylı sistemler ise konut pazarlamasında bir süredir en önde gelen enstrümanların başında geliyor. Metrolar, şimdi faaliyete geçme süreleri yakınlaştıkça, alıcılar tarafından daha yakından izlenecek.


Ekonomik parametreleri göz önüne alırsak, yeni metro hatlarının ilçedeki değerlere pozitif etkisi % 5 seviyesinde beklenebilir. Önümüzdeki ayların ve 2019’un konut yatırımlarını yeni raylı sistemler şekillendirecek” değerlendirmesini yaptı.

Hangi metro hatları hangi ilçeleri öne çıkaracak?


Emlakjet olarak ‘sektörde ilk ve tek olarak’ geliştirdikleri ‘Yakınında Ara’ özelliği ile kullanıcılara okul, metro, metrobüs, alışveriş merkezi, hastane, zincir market gibi noktaların isimlerini arama barına yazarak bunlara yakın ilanlara ulaşma imkanını verdiklerini vurgulayan Kunter, yılsonuna kadar ve 2019’da faaliyete geçecek en önde gelen 10 metro hattını ve bu hatların etkileyeceği ilçeleri ise şöyle aktardı:

1-Kabataş-Kağıthane-Mahmutbey metrosu

1-      2- Bakırköy - Avcılar - Esenyurt - Beylikdüzü - Büyükçekmece Tüyap metrosu

2-      3- Şişhane-Seyrantepe metrosu

3-      4- Zeytinburnu-Kadıköy metro hattı

2019 yılı sonrasında hizmete girmesi planlanan Zeytinburnu-Kadıköy metro hattı ile Zeytinburnu’ndan Kadıköy’e ulaşım yaklaşık olarak 1 saatte sağlanabilecek. Özellikle Zeytinburnu’nu avantajlı hale getirecek metro, Kazlıçeşme’den başlayarak Marmaray ile entegre çalışacak. Topkapı, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Göztepe gibi durakları bulunan metro, 4. Levent aktarmasıyla Hacıosman-Yenikapı metrosuna da bağlanarak Anadolu ve Avrupa yakalarının önemli bölgelerinden geçecek.

5- Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı

6- Gayrettepe-Kağıthane-Yeni Havalimanı metrosu

7- Yenikapı-Halkalı metrosu

8- Başakşehir-Kayaşehir metrosu

9- Gebze-Halkalı banliyö hatlarının yüzeysel metroya dönüştürülmesi

10- Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı uzuyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34