banner32

“IŞİD İnsanlığın Ortak Düşmanıdır

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu;" “IŞİD İnsanlığın Ortak Düşmanıdır. Geç kalmadan ulusal ve uluslararası tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

“IŞİD İnsanlığın Ortak Düşmanıdır
 İnsanlığa Çağrımızdır ! 
Kurban bayramının hemen sonrasında bir araya gelmemizin nedeni, başta ve özelinde KOBANE'de yaşananlar olmak üzere, tüm dünya üzerinde yaşanan insanlık dışı zülüm, katliam ve dehşet karşısında insani duyarlılığımızın gereğini yapmaktır.  

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç 
Ortadoğu coğrafyasında  İslam adına hareket ettiğini iddia eden, ancak İslam ve insanlıkla alakası olmayan IŞİD adlı terör örgütünün, bölgede binlerce yıldır var olan halkların kazanımlarını yok etmeye yönelik çabalarını, Anadolu STK Platformu olarak şiddetle kınıyoruz.
IŞİD adlı terör örgütünün,  son haftalarda KOBANE’de  yaşayan halklara yönelik katliamlarına dikkat çekmek ve 81 ili temsil eden Anadolu STK Platformu olarak,  dünya ve Türkiye kamuoyuna katliamlara "DUR"  demeleri için çağrıda bulunuyoruz. Çünkü, orada ölen sadece insanlar değil, aynı zamanda İNSANLIKTIR! Türkiye’de yaşayan  halklarla  etnik, dinî ve akrabalık bağlarının bulunduğu bu halklara yönelik katliamlar  bizlerin ciğerini yakmaktadır.

Bu olaylar, aynı zamanda ülkemizi, siyasî, ekonomik ve sosyal olarak ta derinden etkilemektedir. KOBANE’de yaşanacak bir katliamın ülkemizde büyük emeklerle yeşerttiğimiz Barış Sürecine,  dostluk ve kardeşlik ilişkilerimize de zarar vereceği endişesi taşımaktayız. Bizler ülkemizde devem eden Barış Süreci’nin  mutlaka devam etmesi ve ettirilmesinin gerekli olduğuna inanıyoruz.
Yaşanan bu olaylar dahi göstermektedir ki; bu coğrafyada yaşayan halklar olarak, bizlerin birlik, beraberlik ve kardeşliği tüm tarafların lehinedir.
Anadolu STK Platformu olarak;  birlikte, eşit, özgür ve kardeşçe yaşama kültürünü geliştirmek,  red ve inkarın  bugüne kadar  bize vermiş olduğu zararı bertaraf etmek için çalıştık. Bu günde Ortadoğu’da emperyalist güçlerin Müslüman halklar üzerinde oynadığı oyunları  kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Emperyalizmin Ortadoğu’da yarattığı IŞİD adlı terör örgütü, bugün  Kürtleri,  Êzidileri, Türkmenleri, Alevileri, Keldanileri, Süryanileri yok etmeye çalışıyor. Bu bölgeyi insansızlaştırmak, binlerce yıldır bu bölgede yaşayan insanların  kardeşliğini yok etmek istiyor. Bölgede dillerin, dinlerin, ırkların ve  etnik kimliklerin kardeşliği temel ilkemizdir. Bugün  Kobani’de,  Sincar’da,  ve Şengal’da bu kardeşlik yok edilmeye çalışılmaktadır. Bizler bu durum ve eylem karşısında Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkezler, kısacası bu ülkede yaşayan tüm etnik gruplar olarak diyoruz ki; İnsanlıktan nasibini almamış eyy emperyalist güçler, kanlı ellerinizi bizim kardeşliğimiz ve coğrafyamız üzerinden çekin!
Hükümet ve devlet yetkililerine de, barış sürecine desteğimizi hatırlatarak, kardeşliğimize zarar veren İŞİD çetesi ve benzeri terör örgütlerine dur deyin; yarın geç olabilir. İnsanlık  ölmesin, kardeşliğimiz bitmesin. Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça ve Müslüman coğrafyasında savaşlar devam ettikçe ağıtlar Kürtçe, Türkçe ve Arapça olacaktır.
Dün  itibari ile ülkenin bir çok yerinde başlayan  olaylardan dolayı, toplumun tüm kesimlerini ve devletimizin yetkililerini bu olaylara karşı sağ duyuya davet ediyoruz. Bizler demokratik eylemlere EVET diyoruz; ama kardeşliğimize karşı yapılan provokatif  ve  insan hayatına yönelik şiddet içeren eylemlere hayır diyoruz.
81 ili Temsilen  Anadolu STK Platformu
Erciş Dernek Başkanı  Şemsettin Şahan
Van Gölü Çevresi Derneği Başkanı Yusuf Tuncil
Trabzon Federasyonu kurucu Başkanı Haydar Dulkadiroğlu
Amed Diyarbakır Federasyonu Başkanı Murat Gökhan
Adıyaman Gerger Federasyonu Başkanı Ali Acar
Sinop Federasyonu Başkanı Nihat Altaş
Bingöl Federasyonu Başkanı İbrahim Aybek
Siirt Fındık Derneği Başkanı Hüseyin Erzen
Amasya Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş
Erzurum Tekman Derneği Başkanı Aydın Gürhan
İstanbul Hakkariler Derneği Başkanı  Şemsettin Demir
Van Çatak  Derneği Başkanı Burhan Süpürgeci
Van Gevaş  Karkar Derneği Başkanı Suphi Han
Anadolu Konfederasyonu  Genel Sekreteri İhsan Tuncil
Kastamonu Federasyonu
Hatay  Ahmet Kara
Diyarbakır  Amed Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Över
Muş Dernekler  Birliği Başkanı İbrahim Ballı Kaya

Bilgi ve İletişim için
Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sekretaryası
Dr. Haydar Dulkadiroğlu - İstanbul Trabzon Federasyonu Kurucu Başkanı  Tel:  0542 310 61 34
İhsan Tuncil - Van Federasyonu Başkan Yardımcısı  Tel:  0532 505 88 64
İsmail Aktaş - Amasya Federasyonu Başkanı  Tel:  0532 253 97 37

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34