banner32

İmece Usulü Dağıtılan İftarda Buluştular

Zeytinburnu Belediyesi’nin hayırsever iş adamlarıyla birlikte organize ettiği Gönül Sofrası iftarları, Telsiz Mahallesi’nde 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İmece Usulü Dağıtılan İftarda Buluştular
 Her eve özel davetiyenin gönderildiği iftar programına icabet eden vatandaşlar, organize edilen iftar etkinliklerinden duydukları memnuniyeti getirdi. İftara torunlarıyla birlikte katılan ebeveynler, kültürel bir miras olan mahalle iftarlarının tekrar yaşatılmasından ve bunun gelecek nesle aktarılmasından dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ettikten sonra, okunan ilahilere hep bir ağızdan eşlik etti.

Duaların göğe yükseldiği iftar sofrasında avuçlar açılıp dua edildikten sonra, mahalle sakinleri, dağıtılan yemekleri kendi elleriyle masalara servis etti. Renkli görüntülerin yaşandığı yemek dağıtımında ev hanımları, bu kez kepçeleri eşlerine devretti. Mutfağa ara sıra girdiğini dile getiren erkeklerin ter döktüğü masalarda tebessüm dolu anlar yaşandı.

İftardan sonra Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’ne geçen vatandaşlar, teravih namazı çıkışında belediyenin her akşam ikram ettiği limonataları içti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34