banner32

"İmamoğlu’nun Seçim Vaadi Olan Yaşam Vadileri" Hayata Geçiyor…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri öncesi seçmene verdiği yaşam vadileri yapacağız sözü gerçek oluyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, en önemli seçim vaatleri arasında bulunan yeni "yaşam vadileri" için startı verdi. İmamoğlu, seçim kampanyasında Tuzlalılara müjdesini verdiği yaşam vadisi projesini devreye soktu.

 Aydınlı Mahallesi'nde, bir süre önce yapımına başlanan Hacet Deresi ıslah çalışması, yaşam vadisi projesine dönüştürüldü. İmamoğlu, şantiye alanında gazetecilerin çalışmalarla ilgili sorusuna, "Kuvvetli bir yeşil alan. Yaşam vadileri olarak düşündüğümüz alanlardan bir tanesi. Tümüyle bu tür yeşil alanları geziyorum. Hepsinde de çok hızlı hareket etmek istiyoruz. Çünkü insanların yeşil alan talepleri çok yoğun" yanıtını verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner / Tuzla

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Aydınlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve yapımına bir süre önce başlanan Hacet Deresi ıslah çalışması şantiyesinde incelemelerde bulundu.

İmamoğlu'na, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin de eşlik etti.

Şantiye alanının yakınına kadar gelen vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, vatandaşlara, "Buraları güzelleştireceğiz" dedi. Yelek giyip, baret takarak şantiye alanında incelemelerde bulunan İmamoğlu, yetkililerden harita üzerinden bilgi aldı.

"KUVVETLİ BİR YEŞİL ALAN"

Gazetecilerin sorularını da şantiye alanında yanıtlayan İmamoğlu, yapımına bir süre önce başlanan ve yaşam vadisi projesine dönüştürülen çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Sorun yok, biraz yavaş gidiyordu. Şimdi hızlanacak. Burası yaklaşık 130 bin metrekarelik bir yeşil alan. Ama ormana ait alan katılırsa, 200 bin metrekarenin üzerine çıkabiliyor. Kuvvetli bir yeşil alan. Yaşam vadileri olarak düşündüğümüz alanlardan bir tanesi. Tümüyle bu tür yeşil alanları geziyorum. Hepsinde de çok hızlı hareket etmek istiyoruz. Çünkü insanların yeşil alan talepleri çok yoğun. Burası da onlardan birisi.

Sadece yeşil alan değil. Fonksiyonlu, toplanılabilen, bazı etkinliklerin yapıldığı aktif bir alan olsun istiyoruz. Bu çevrede oturan insanların sosyalleşebildiği alanlar olsun.

Fiziksel düzenlemeleri hızlıca yapıp yolumuza devam edeceğiz. İyimser tahmin buranın bu seni sonu bitmesi. Ama biraz daha ötelersek diyelim ki inşallah 2020 yılının ilkbaharını burada karşılarız.'

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34