banner32

İki Murat Halka Çiğ Köfte İkram Etti

Bu sene 13.sü yapılan Yöresel Günler’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi gecesinde Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın ve adaş olan Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Murat Tufan ile beraber halka meşhur Şanlıurfa Çiğ Köftesi ikram etti.

İki Murat Halka Çiğ Köfte İkram Etti

Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği Güzel Çalışmalara İmza Atıyor

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen yaptığı birbirinden farklı etkinliklerle halkın gönlünde taht kurdu.

Dernek merkezinde saz kursu, Halk oyunları kursu, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı, her 15 günde bir Şanlıurfa ile bütünleşen sıra geceleri yapılıyor.   Derneğin bünyesinde kurduğu futbol takımı her 15 günde bir sadece Şanlıurfalı gençler dernek merkezinde bir araya gelerek kahvaltılı istişare toplantısı yaparak Şanlıurfa ve Zeytinburnu için ne tür çalışmalar yaparız diye kafa yordukları  kültürel bir çok çalışma aktif olarak yapılıyor.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 

Murat Tufan’ın başkanı olduğu Zeytinburnu  Şanlıurfalılar derneği yaptığı hayırlı ve faydalı çalışmaları ile diğer bir çok derneğe de ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

 Yöresel Günlerde Dernek Satandı Doldu Taştı

30 Eylül ile 9 Ekim 2016 tarihileri arasında Zeytinburnu 15Temmuz Meydanında yapılan Yöresel Günler’e katılan Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği peygamberler şehri olan Urfa’yı Zeytinburnu halkına tanıttılar.

Dernek Başkanı Murat Tufan İstanbul Times Tv den Müzeyyen Kurt’a şunları söyledi

“Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında onlarcaa  derneği bir araya getirip yöresel günler adı ile 13 yıldır güzel bir tanışma ve dayanışma ortamı salayan Sayın Zeytinburnu Belediye başkanımız Murat Aydın’a,sosyal işlerden sorumlu yardımcısı Sayın Gönül Demirel’e,Sosyal işler müdürü Sayın Sami Ünlü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca 10 gün boyunca bir an bile statlarını terk etmeyen dernek başkanlarımıza da özverileri içini teşekkür ederim.

Biz burada hemşehrilerimiz ile güzel sohbetler ve dostlular kurduk. 4 Ekim’de Güneydoğu Bölgesi Gecesinde yöremize ait halk oyunları ve türküler eşliğinde standımızda belediye başkanımız ile beraber halka çiğ Köfte ikramı yaptık. Kısaca ben Yöresel Günlerin çok yararlı olduğuna inanıyorum. Daha da gelişerek devam etmesi gerekir diye düşünüyorum”  dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34