banner32

İBB Başkanı Topbaş'tan "Çırpıcı Çayırı Tapusu" Müjdesi

Topbaş:"(Çırpıcı Çayırı'nda, Emlak Gayrimenkul'den yeşil alan yapmak üzere satın alınan arazinin tapusunu göstererek) İstanbullular'a bayram hediyesi olarak burayı satın aldık"- "Bunun arkası gelecek. Sözler lafta kalır diye düşünülüyordu. Ne kadar hızlı çalıştığımızın, kararlı olduğumuzun ve sonuca gitmek için adımlar attığımızın delili olarak göstermek istedim"- (Kuşdili Çayırı) Meclisimizin onayıyla 1,5 metre derininden başlayarak, altına otopark yapacağız.Üstü tamamen yeşil olacak"top

İBB Başkanı Topbaş'tan
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Çırpıcı Çayırı'nda Emlak Gayrimenkul'den yeşil alan yapmak üzere satın alınan arazinin tapusunu göstererek, "İstanbullular'a bayram hediyesi olarak burayı satın aldık. Bunun arkası gelecek. Sözler lafta kalır diye düşünülüyordu. 

Zeytinburnu Times Haber Merkezi


Ne kadar hızlı çalıştığımızın, kararlı olduğumuzun ve sonuca gitmek için adımlar attığımızın delili olarak göstermek istedim" dedi.


Topbaş, Saraçhane'deki başkanlık binasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çırpıcı Çayırı'nda Emlak Gayrimenkul'den satın alınan yerin tapusunu İstanbullular'a bayram hediye olarak gösteren Topbaş, Çırpıcı Çayırı olarak bilinen Zeytinburnu'daki 500 bin metrekarelik alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbullular adına "göz koyduklarını" ve bu amaçla aynı arazi üzerindeki Emlak Gayrimenkul'ün satışa çıkardığı alanı aldıklarını hatırlattı.

"Bu arazi 2 Ağustos'tan itibaren belediyemizin mülkiyetine girmiştir. İşte tapusu burada" diyerek alınan tapuyu gösteren Topbaş, Çırpıcı Çayırı'nı yeşil alan yapmak için çalışmalar yürüttüklerini, çoğunluğu İBB ve İSKİ'ye ait arazideki özel mülkiyetlerin de belediyeye kazandırılması ve imara açılmaması konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Topbaş, Emlak Gayrimenkul'ün 103 bin metrekarelik alanı satışı ile ilgili gündem olunca düşündükleri projeyi hayata geçirmek adına acele etmek zorunda olduklarını gördüklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a projelerini aktardıklarını, Erdoğan'ın kendilerine destek verdiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ise fedakarlık yaparak alanın satışından vazgeçtiğini ve kazancından vazgeçip, taleplerine uygun görüş verdiklerini anlattı.

Kamu kurum ve kuruluşları arasında bu kadar hızlı bir satışın yürütülmesinin "takdir edilmesi gereken bir durum" olduğunun altını çizen Topbaş, şöyle devam etti:

"Ne kadar hızlı çalıştığımızın, kararlı olduğumuzun ve sonuca gitmek için adımlar attığımızın delili olarak göstermek istedim. Bu işin neticelenmeyeceğini düşünenler olmuştu. Tapular burada, İstanbullular'a, milletimize hayırlı olsun. İstanbullular'a bayram hediyesi olarak burayı satın aldık. Bunun arkası gelecek. Sözler lafta kalır diye düşünülüyordu. Takasla vakit kaybetmeden peşin para vererek 196 milyon lira + KDV ile belediyemizin mülkiyetine bu alanı geçirdik. Parayı kasamızdan nakit veriyoruz. Daha önceki dönemlerde maaş ödeyemeyen belediyeden bu noktaya gelmiş olduğumuzu da gururla söyleyeyim. Bu alan İstanbullular'ın oldu. Kalan yerler için özel mülkiyetlerle ilgili olarak görüşmeler devam ediyor. Veli Efendi alanını da değerlendirdiğimizde 1 milyon metrekarelik, kent içi büyük bir park elde edeceğiz. İstanbul'da buna benzer adımlarımız olacak. İlerleyen zamanlarda açıklayacağız."

Kuşdili Çayırı'nın altı otopark üstü yeşil alan olacak

Topbaş, Kadıköy'de Kuşdili Çayırı olarak bilinen yerin de yeşil alan olması için İBB Meclisi'ne teklifte bulunduğunu ve meclisin bunu geçen ay kabul ettiğini hatırlatarak, mülkiyeti İBB'ye ait bu yerin yeşil alan olması için de çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

"Benim teklifim, meclisimizin onayıyla 1,5 metre derininden başlayarak, altına otopark yapacağız" diyen Kadir Topbaş, şunları kaydetti:

"Üstü tamamen yeşil olacak. Betonların kaldırarak yemyeşil bir park düzenlemesi yapacağız. Böylece Kuşdili çayırı da o bölgenin önemli bir mesire alanı haline gelecek. Meclisimiz, E-5 Karayoluna cepheli olan Kuşdili Çayırı'nın kuzeyindeki mülkiyeti İBB'ye ait 17 bin metrekarelik alanının 1.5 emsalli yapılaşmasını da yine benim teklifimle kaldırdı. Orada bulunan bir yapı malzemeleri satış merkezinin tahliyesi ile kontratı 2015'te tamamlanıyor. Boşaltılınca burası da yeşil alana olarak düzenlenecek." (Kaynak AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34