banner32

Hedefimiz; “Üreten ve Dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye…”

Demokrat Parti Zeytinburnu İlçe başkanlığında her Cuma günü yerel yönetimlere hazırlık toplantısı yapılmasına öncülük eden DP.li Mimar Süleyman Uluocak ve Demokrat Partililer ülke meselelerini konuşmaya devam ediyor.

Hedefimiz; “Üreten ve Dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye…”

Demokrat Parti Zeytinburnu ilçe Merkezinde, Mimar Süleyman Uluocak’ın açılışını yaptığı toplantı da sözü alan Demokrat Partililer ülkenin temel sorunlarını ve çözüm önerilerini toplantıya katılanlarla paylaştı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Elif Günay 


Pencere'ye Nereden Bakıldığı Önemli…

Biz pencerenin karşı tarafından baktığımızda Türkiye’nin iyi yönetilmediğini görüyoruz. Üretimin yapılmadığı bir ülkede sadece bina ve yol yaparak ekonomik büyümenin sağlanamayacağını belirten Uluocak, Demokrat Partinin iktidarında yeniden üreten bir Türkiye hedeflediklerini ifade etmiştir. Üreticinin perişan, sanayicinin pişman olduğu bir Türkiye mevcuttur. Trakya’da, çiftçi şeker pancarı üretmediğinden, Türkiye Cumhuriyetininin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında bizzat temellerini attığı Alpullu Şeker Fabrikası üretimi durdurmuştur. Tarlada çiftçinin samanı 20 kuruş etmediğinden, Türkiye Bulgaristan’dan saman ithal etmek zorunda kalmıştır." diye vurgulayan Uluocak, Demokrat Partinin Türkiye'nin her yerinde yerel seçimlere hazır olduklarını yineledi.


Siyasi Partiler ve Seçim Kanununda Değişiklik yok…

Hükümet anayasada her şeyi değiştiriyor. Türklüğe vurgu yaptığından andımızı kaldırıyor. Ama 12 Eylül 1980 den kalma siyasi partiler ve seçim kanununa dokunmuyor. Ulusal basın tamamen baskı altındadır. MHP' nin Kazlıçeşmede yaptığı mitingde basının perdeleme yaptığını ve yer vermemesine değinen Uluocak, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanın  il başkanlarıyla bile yaptığı toplantıyı bütün ulusal basın canlı yayınlıyor. Bizlerin yaptığı bu toplantıları duyuran siz yerel basın temsilcilerine teşekkür ederim” diyerek yerel basının önemini arzetmiştir.

İstanbul’a yapılacak yeni havaalanının yer seçimi yanlıştır…

İstanbul bugün 15 -20 milyon nüfusa sahiptir. İstanbul’a yapılacak yeni 3.Köprü, 3.Havaalanı ve Kanal İstanbul Projeleri, İstanbul’u Kuzeye doğru taşıma değil, büyütme projeleridir. Sözü edilen projeler İstanbul’u besleyen su havzalarını yok edeceğini, İstanbul’un alt yapısı 30- 40 milyon insanı taşımaya müsait değil diyen, Mimar Süleyman Uluocak,  yapılacak 3.Köprünün İstanbul Araç trafiğinin sadece % 2 sini ve % 3 ünü karşılayacağını söyledi.

Yapılacak 3.Havaalanının yer şeçimi konusunda hiç bir bilimsel çalışma olmadığını ifade eden Uluocak, Dünyanın en büyük havaalanı yapacağız diyerek yola çıkmanın da yanlış olduğunu ifade etmiştir.

Avrupanın En Büyük Adalet Sarayı Bizde…

Avrupanın en büyük Adalet Sarayı'nın Çağlayan’da, Asya’daki en büyük adalet sarayının da Kartal’da  olduğunu söyleyen Uluocak, ne yazık ki içlerinde adelet olmadığını vurguladı.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Av. Yavuz Temel Kotaloğlu, "Türkiye'ye yeni bir siyasi anlayış lazımdır." dedi.

Avukat Süreyya Özyurtkan, Türkiyenin şu anda 4'e bölündüğünü söyleyerek;  “Birleşmek zorundayız!" diyerek, Türkiye’nin toparlanılması gerektiğini öne sürdü.

Eski İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Andımızın kalkmasına değinirken,

Silivri Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu ise Bir bayan olarak bizlerde elimizden geleni yapmalıyız dedi.

CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Salih Zeki Durmuşoğlu, bu toplantıları önemsediğini. Toplantılarda ülke gündemini meşgul eden olaylara farklı çerçeveden bakıldığını ifade etmiştir.

Toplantı, A Milli Türkiye Futbol Takımıza başarı dilekleriyle sonlandırıldı.

Katılımcılar:
Batı Trakya Türk Derneği Başkanı ve Demokrat Parti Merkezefendi Temsilcisi Fettah Balkan  Av. Süreyya Özyurtkan – DP 2002 Milletvekili Adayı Hakim İzzet Doğan Halide Avlu – DP Silivri ilçe Başkanı Mimar Yaşar Karahan – DP Bahçelievler ilçe Başkanı İslam Güçlü – DP Gaziosmanpaşa ilçe Başkanı Mehmet Turan – DP Güngören ilçe Başkanı Av.Temel Yavuz – DP Zeytinburnu ilçe Başkanı Serdar Ural – DP Avcılar ilçe Başkanı Temel Reis – Sanatçı, Tv. Program yapımcısı Salih Zeki Durmuşoğlu – CHP Zeytinburnu Belediye Başkan A.Adayı Ercan Ergül – GS sicil kurulu Başkanı, Türk Milli Futbolcu Aslan Seymen – Şair, yazar
Hasan Akçay – DP Istanbul il Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Vural – DP E.Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Karagöz – DP zeytinburnu E.ilçe Başkanı İnş.Müh. Halil Kandamış Mimar Bilal Okutan – Avcılar imar müdürü Orhan Koç – DP Bakırköy ilçe Bşk.Yrd. Mehmet Açıkgöz – Eğitimci Musa Öztürk – Beyseki Köyü Dernek Başkanı Hasan Dönmez – Mak.müh. Zülfü Gökçe – Telsiz mah. Muhtar Adayı
Basın temsilcileri:

İstanbul Times Tv'den Elif Günay
İstanbul Times Gazetesinden Erhan şahin
Taylan Demirelli – Zeytinburnu Tv, Zeytinburnu Haber
Nasuh Özer, Hüseyin Özer – Yurtta Bu Ay Gazetesi
Selvi Sarıtaş – Yaşam Gazetesi
Kemal 
Yalçın – Yeni Sabah Gaz

 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34