banner32

“HDP’lileri Tutukladılar ve Bomba Patladı”

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde “Terör ve Türkiye” semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, konuşmasına geçmişten bugüne yer alan ideolojilerin ve yönetim yapılarının analizi ile başladı.

“HDP’lileri Tutukladılar ve Bomba Patladı”
 Arslan, konuşmasında 2. Dünya Savaşı, soğuk savaş ve sonraki dönemlere denk gelen iki kutuplu ve tek kutuplu dünyanın oluşumu ile Amerika’nın dünya üzerindeki tek kutuplaştırma politikalarını değerlendirdi.

“RUSYA, ÇİN VE TÜRKİYE BAŞKALDIRIYOR”

Terörün nasıl yaygınlaştırılmaya çalışıldığını anlatan Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, “Amerika, egemenliğini dünyanın her yerinde devam ettirebilmek için savaşmak zorunda. Bu kadar geniş topraklar üzerindeki hükümdarlığını devam ettirmek için savaşmaktan başka çaresi yok. Bugün dünyanın her yerinde Amerika’nın üsleri var. Çünkü kendini dünyanın efendisi olarak görüyor. Fakat farkında olmadığı bir şey var: Bu tek kutuplu dünya artık sallanıyor. Buradaki düzeni sağlayan kurallara artık kimse uymak istemiyor. Dünya tek kutuplu olsa da artık Rusya başkaldırıyor, Çin başkaldırıyor hatta Türkiye de başkaldırıyor. Amerika, bu çok kutuplu dünyanın savaşını eskisi gibi sürdüremediği için de onlara göre artık direnmenin tek bir yolu var o da terör” dedi.

“AMERİKA, DÜZENİNİ SÜRDÜRMEK İÇİN TERÖRÜ KULLANIYOR”

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Arslan, “HDP’lileri tutukladılar ve bomba patladı. Ardından Belçika, “PKK, terör örgütü değildir” diye karar aldı. Şimdi bu ne anlama geliyor? Görünüşe baktığımız zaman PKK, bağımsız bir Kürt hareketi şeklinde yansıtılıyor. Ama alınan karar bir kez daha gösteriyor ki Belçika, aslında ‘PKK, bizim sadece maşasıdır’ demeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amerikan düzenini ya da batı düzenini sürdürecek tek enstrüman kaldı o da terör. PKK bu terör örgütlerinden biri ve Belçika’da alınan son karar bunu gösteriyor. Batılılar dünyanın her yerinde terör örgütleri üretiyor. Dün El-Kaide, bugün DAEŞ, PKK. Belçika bu kararları yalnız başına almıyor. Bugün Avrupa demek, Almanya demek. Almanya’sız acaba Avrupa’da, herhangi bir meclisten böyle bir kararın çıkma şansı var mı? Bunun kararını siz verin.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34