banner32

Hamsiyi Yiyen Yerinde Duramayıp Horana Koştu

Zeytinburnu’nda 20 bin vatandaşa 2 ton hamsi ikram edildi. Hamsi yiyenlerin horonla coştuğu festivalde, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, balık kazanlarının başına geçerek metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlara hamsi ikram etti.

Hamsiyi Yiyen Yerinde Duramayıp Horana Koştu
Yöresel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması ve halkla buluşturulmasını amaçlayan Zeytinburnu Geleneksel 5'inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni’nde vatandaşlara 2 ton hamsi ikram edildi.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Balık ekmek alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar su ve helva eşliğinde hamsinin tadına baktı. Önlükleri giyerek hamsi kazanının başına geçen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın vatandaşlara Karadeniz’in meşhur lezzetlerinden hamsi ikramında bulundu.

Özenle hazırlanan hamsiyi yiyen vatandaşlar lezzete doymayıp yeniden kuyruğa girdi. Karadenizli vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalde müziğin ritmine kendini kaptıranlar meydanda horon tepti. Yüzlerce vatandaşın katılımıyla oynanan horon, festivalde renkli görüntüler oluşturdu.


2 TON HAMSİ 4 SAATTE TÜKENDİ


10 gün boyunca 80 bine yakın vatandaşı festival alanında ağırladıklarını ve gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “2 hafta süreyle 22 radyo kanalımız, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’ndan Türkiye’ye ve dünyaya seslendi.

Tabii Zeytinburnu’nun demografik özelliğinin çok renkli olması, mutfak zenginliğini de beraberinde getiriyor. 2 haftalık festivalimizde açılışı Güneydoğu’nun çiğ köftesiyle yapmıştık ardından Rumeli böreği ve Türkistan pilavı ile devam ettik. Bugün de finali Karadeniz hamsisiyle yaptık. Bizi festival boyunca yalnız bırakmayan Zeytinburnulu hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Horonla devam eden festivalde canlı yapan radyo kanalları ise etkinlikleri anbean dinleyicilere aktardı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34