banner32

Halk Eğitim Halkın Hizmetinde

Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısını yaparak yola koyuldu.

Halk Eğitim Halkın Hizmetinde

Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Ayyıldız yaptığı konuşmada Şunları Söyledi:

"İlçe Hayat boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu" Toplantımız İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Taşkın Balaban'ın başkanlığında Askerlik Şubesi başkanı ve Garnizon Komutan vekili Halil Akar, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yeşilyurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Akıllı ,İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, her eğitim kademesini temsilen Okul Müdürleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve basının katılımı ile Zeytinburnu Öğretmenevinde kahvaltılı bir organizasyon ile gerçekleştirildi.

Toplantıda Halk Eğitim Müdürü Orhan Ayyıldız açılış konuşmasında Yaygın eğitimin ve yetişkin eğitiminin önemine değinerek bütün uygar dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetişkin eğitimine büyük önem verildiğini, Hayat Boyu Öğrenme genel Müdürlüğünün yetişkin eğitiminde adeta cağ atladığını belirtti.

Müdür Ayyıldız  2016-2017 Eğitim Öğretim yılında yaptıkları faaliyet ve açtıkları kurslar ile ulaştıkları birey sayısını söyle ifade etti: a-324 Adet Mesleki Kurs b-345 Adet Mesleki(Sosyal Kültürel Kurs) c-93 Adet Dil Kursu d-24 Adet Müzik Kursu 46 Adet Okuma-yazma Kursu, e-20 Adet Seviye Tespit Kursu olmak üzere toplam :852 Kurs açarak toplam:14.985 Kursiyere ulaşıldığını ifade etti.

 

Yine Açık Ortaokulda 12.624 kayıtlı öğrenci Açık Lisede ise 18.193 kayıtlı öğrenci olmak üzere toplam açık Öğretim öğrenci sayısının toplam:30.817 kişi olduğunu, ilçe genelinde hitap ettikleri ve dokundukları toplam kişi sayısının 45.800 kişi olduğunu bu sayının hedef kitlenin yaklaşık beşte biri oranında olduğunu; bu sayıyı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 80 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Orhan Ayyıldız  başta Zeytinburnu Kaymakamlığı olmak üzere katkı ve destek sunan Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, STK ve Okul Müdürlerine teşekkür ederek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34