banner32

Gülçin Anmaç’ın Nakkaşname’si Zeytinburnu’nda Açıldı

Minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç’ın Nakkaşname adlı minyatür sergisi Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. Sanat yolculuğunun bir özeti olarak nitelediği 30 eserini sanatseverlerle buluşturan Anmaç’ın sergisi 13 Kasım’a kadar görülebilecek.

Gülçin Anmaç’ın Nakkaşname’si Zeytinburnu’nda Açıldı
 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ile Geleneksel Türk El Sanatları Sanatkarı” onayına sahip Tezhip ve Minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç, Nakkaşname minyatür sergisi ile Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ne (ZKSM) konuk oluyor. Anmaç’ın Nakkaşname adlı sergisi Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından açıldı. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Hüsrev Subaşı, Süleyman Berk ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Başkan Aydın, seçim beyannamesinde kültür belediyeciliği yapacağını vaad eden ilk belediye oldukları hatırlatmasını yaptı. Kültür sanatla ilgili faaliyetlere 30 milyona yakın bir bütçe ayırdıklarının da altını çizen Başkan Murat Aydın, “Bundan 19 yıl önceki Zeytinburnu Belediyesi bütçesinin yaklaşık 8 katı bir bütçeyi kültür sanata ve onunla ilgili alanlara ayırabiliyoruz. Yarınlarda varolacaksak kültür ve sanatla varolacağız. Dolayısıyla kültür ve sanata yapılan yatırımlar yarınları garanti altına almak, bugünü ve değerlerimizi geleceğe aktarmak için yapılan yatırımdır.” diye konuştu.

Sanat yolculuğunu özetleyen işlerden oluştuğu için sergiye Nakkaşname adını uygun bulduklarını söyleyen Gülçin Anmaç da ev sahipliğinden dolayı Zeytinburnu Belediyesine ve Başkan Murat Aydın’a teşekkür etti.

Sergi açılışının ardından Tekamül Tiyatrosu Temsil-i Şahane adlı oyunu sahneledi.

GÜLÇİN ANMAÇ KİMDİR?

Tezhip ve minyatür sanatlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ile Geleneksel Türk El Sanatları Sanatkarı” onayına sahip olan Anmaç, tezhip çalışmalarına 1994 yılında Cahide Keskiner ile başladı.  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Cahide Keskiner başkanlığında düzenlediği Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Kursunu 2002 yılında başarıyla bitiren Anmaç aynı sene minyatür çalışmalarına Nusret Çolpan ile devam etti. Sanatçı, merhum Nusret Çolpan’ın 2008 yılı vefatına kadar atölyede, nakışhane ve farklı mekânlarda sanat üretimi, aktiviteleri ile eğitimlerinde hocasıyla beraber çalıştı.

TBMM Milli Saraylar Klasik Türk Sanatları Merkezi, Üsküdar Belediyesi Balaban Tekkesi Kültür Evi, Bahariye Sanat Atölyeleri ile Kültür Konseyi Derneğinde eğitim veren ve İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi ile kendi atölyesinde sanat çalışmalarını yürüten Gülçin Anmaç, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli şehirlerde düzenlenen yüzden fazla sergiye ve uluslararası sanat festivallerine katıldı, çalışmaları elliden fazla kitapta basıldı. Sanatçıya ait özgün minyatürlerin bir kısmı, yurtiçi ile yurtdışındaki özel ve resmi koleksiyonlarda yer alıyor.

Gülçin Anmaç’ın 30 eserinin yer aldığı küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in üstlendiği Nakkaşname adlı sergide sanatçının hikâyeler, efsaneler, şehirler ya da konulara bağlı çalıştığı minyatürler bir araya getirildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34