banner32

Gönül Belediyeciliğine Doğru Giderken

Gazeteci Yazar- Televizyon Programcısı ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Başkanı Hüseyin Çetiner'in Makalesini yorumsuz olarak yayınlıyoruz....

Gönül Belediyeciliğine Doğru Giderken
 Halkın değerlerine ve yaşayışına önem veren Başkan Erdoğan bir süre önce yaptığı bir konuşmada sokakları caddeleri altın kaplama yapsanız da gönülleri yapmadıktan sonra burada iyi hizmet etmiş sayılmazsınız diyerek 31 Mart 2019’ da Belediye Başkan adayı yapacakları kişilerden şunları istiyordu:

1-Halkın dertleri ile dertleneceksiniz. Hiç bir zaman ben başkanım diyerek halktan kopmayacaksınız,

2-Başkanı olduğunuz halkın gönlüne girmek için düğününe, taziyesine ve onlar için mühim olan anlarında yanlarında olacaksınız ki onların gönlünde yer edinesiniz,

3-Halka tepeden bakmak ve onların yaşamından farklı yaşamak bir başkana yakışmaz ve doğru değildir,

4-Halkın yaşamını maddi ve manevi olarak arttırmak için başkanı olduğunuz yerin özelliklerini ön plana çıkararak projeler üretmelisiniz,

5-Garip gurebayı gözeteceksiniz. Her daim halkın içinde olacaksınız…

Özetle Recep Tayyip Erdoğan Ak Partide belediye başkan adayı olacak olan kişileri tarif ederken Partisine yük olan değil yaptığı çalışmalar ile partinin yükünü alan adaylara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Zeytinburnu’na gelecek olursak :

Murat Aydın 1999’ da 3. Dönem Belediye Başkanı Dr.Adil Emecan’dan başkanlığı aldığı zaman Fazilet partisinin Sümer Mahallesi İhsan Mermerci 582 nolu sandığın başkanı idim.

Yani o günden son seçime kadar bütün seçimlerin serencamını biliyorum. Murat başkan bir çok hizmetler yaparak ilçenin çehresini değişti.

Ak Parti Tüzüğünü hazırlarken  bir kişi en fazla 3 dönem üst üste aynı görevi yapar maddesi koydu.

Gerçi bu madde bir süre önce değişikliğe uğrayarak  dönemi uzatma  yetkisi Merkez Yürütme Kuruluna (MYK) verildi.

Ancak bu durumun uygulanması çok gerekli olan hallerde olur. Mesela 1.200 seçmeni olan bir ilçede 700 seçmen mevcut başkanın sülalesinde ise o başkan için süre uzatımı adil ve makul olabilir.

Lakin Zeytinburnu gibi 400 bin Nüfus ve 200 Binden fazla seçmeni olan bir ilçede muhtemelen Parti taze bir kan ile seçime girmek isteyecektir.

Genel olarak bir başkanın ilk ve 2. döneminde hayal ettiği çalışmalarının büyük oranda  yapmak için yeterli zamanı olduğunu yani 10 sene bir ilçe belediye başkanı için hayallerini gerçeğe aktarmak için yeterli bir süre.

Murat başkan da kanımca ilk iki dönemde Zeytinburnu’na Çağ atlatacak işlere imza attı.   Bir yağmur yağdığı zaman acaba nereyi su basacak korkumuz artık yok.

İnsanlar işiniz eviniz hangi ilçede dediği zaman artık utanmadan sıkılmadan Zeytinburnu diyebiliyoruz çok şükür.

Bu ilçenin kitabını yazan burada gazetecilik ve televizyonculuk yapan birisi olarak Ak Parti’de ,CHP’de aday olacak olan kişinin ilçe ile alakalı hayalleri ve kendi kaynakları ile uygulayabileceği  projeleri mutlaka olmalı.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak 12 yönetim kurulu üyesi arkadaşım ve çok sayıda Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz ile Zeytinburnu ile alakalı kendi bütçesi kendi içinde olan onlarca uygulanabilir projemiz hazır ve uygulanmayı bekliyor.

Bu Fakir’in Zeytinburnu ile alakalı projeleri he halk odaklı, hem geçmiş odaklı, hem gelecek odaklı, hem ekonomik odaklı, hem kültürel odaklı, hem de tarihi odaklı bir çok ögeyi içinde  barındırdığı net bir şekilde belli oluyor.

Bu konuda mütevazi olmaya gerek yok Zeytinburnu’nu en iyi bilenlerden  birisi olduğumu ben değil 2008 de yazıp kendi kaynaklarım ile basımını yapıp halkın istifadesine sunduğum kitabımı okuyanlar biliyor ve bana sok sık ilçeye yaptığım katkıyı bana ifade ediyorlar.

Bu bilgimizi ilçemize hizmet etmek için kullanmak adına buradayız. İlçene hizmet et denildiği zaman bundan kaçınacak değiliz.

Her şey Zeytinburnu için…

Zeytinburnu Times  / Hüseyin ÇETİNER  - 18 Temmuz 2018

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34