banner32

Gençlerin Hayal Gücüne İhtiyacımız Var

Bilgi Evleri’ nin Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ nde bu ay ki konuğu yazar Nazlı Aspay Şener’di.

Gençlerin Hayal Gücüne İhtiyacımız Var
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’ nin üyelerini yazarlarla bir araya getirdiği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ ne bu ay konuk yazar olarak Nazlı Aspay Şener katıldı.

Pozitif enerjisi ve güler yüzüyle sahne alan yazarımız öncelikle yazarlık serüvenini anlattı. Küçüklüğünde babasıyla gerçekleştirdiği sohbetlerin kendisini çok fazla etkilediğini anlattı. Babam uzaya bu kadar meraklı olduğumu görünce bana uzayla ilgili bir ansiklopedi hediye etmişti diyerek anılarından da bahsetti.

Uzayın her zaman ilgisini çektiğini, özellikle Jules Verne’ nin Ay’a Yolculuk kitabının okuduktan sonra uzaya olan merakının daha da arttığını ifade etti. Çünkü Jules Verne bu kitabını yazdığında daha aya yolculuk gerçekleştirilmemişti. Yani tamamen kendi hayalleriyle bir kitap kurgulamıştı. Hayal gücünü kullanmıştı. Okuldan dönerken, trene, vapura binerken hep yazacağı şeylerin hayalini kurduğunu ifade eden yazarımız, yazdığı şeyleri bir noktandan sonra paylaşma ihtiyacı hissettiğini ve böylece kitap yazarak bunu gerçekleştirdiğini belirtti.

Uzay serisini yazmaya karar verirken, uzaya ya hep Amerikalılar gider veya uzaylılar hep Amerikaya iner! Niye bu hikâyeler hep bu şekilde yaşanır dedim ve kendi kültürümüzdeki unsurları kullanarak yeni hikâyeler yazmaya karar verdim. Hayal gücünün sınırı yok, neden bu hayal gücünü kendi kültürümüze uygulamayalım. Zaten yabancı kültürün eserleri yeterince takip ediyoruz. Diyerek kitabının çıkış noktasını anlattı.

Geleceğe ilişkin mutlaka hayalleriniz vardır özelliklede sizlerin hayal gücü çok önemli. Kitap yazmak için hayal gücünüzü kullanacaksınız. Okudukça hayal gücünüz genişleyecek ve içinizdekileri paylaşmak için sabırsızlanacaksınız.

Bu nedenle bolca kitap okumak tüm bu hayallerin başını oluşturuyor. Yazdıklarımda sizlere hitap ettiğim için sizlerin soruları benim hayal gücümü şekillendirecek diyerek üyelerimizin sorularını almaya başlayan yazarımız eğer yazma kabiliyetiniz varsa bunu asla bırakmayın çünkü bu çok önemli bir yetenek.

Yaşanan şeyleri anlatmak veya yazmak çok güç bir yetenektir. Bu kitap okumayla ilgili bir durumdur. Kitap okumanın hayal gücünü genişletmeye, düşüncelerini ve kendini ifade etmeye katkısı çoktur. Diyerek kitap okumanın önemimi vurguladı.

Daha sonra kitaplarını imzalatan üyelerimiz Belediye Başkanımız Murat Aydın’ın da sürpriz katılımıyla gerçekleştirdikleri hatıra fotoğrafı çekiminin ardından konuk yazarımızla vedalaştı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34