banner32

Gençler Seyit Onbaşı’nın Mermisini Omuzladı

Çanakkale Harbi’nde şehit düşen askerleri ziyaret eden gençler, Seyit Onbaşı’nın mermisini omuzlayıp yerinden kımıldatmaya çalıştı.

Gençler Seyit Onbaşı’nın Mermisini Omuzladı
 Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nin düzenlediği yaz kampına katılan gençler, zaferin 100. yılında Çanakkale Şehitleri’ni mezarları başında andı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Yaz kampında sınırsız deniz ve güneşin tadını çıkaran öğrenciler, eğlencelerine ara vererek, kendilerine bu toprakları emanet eden şehitleri ziyaret etti. Çanakkale Şehitlik Anıtı’nı ziyaret eden gençler, savaşta şehit düşen askerlere Fatiha okuyup dua etti. Uzman rehberlerin anlatımıyla Şehitlik Anıtı’nı ve müzeleri dolaşan öğrenciler, şehitlere ait emanetleri ve savaşın izini taşıyan birçok eseri yerinde görme şansını elde etti.
Seyit Onbaşı’nın anlatıldığı Kilitbahir ziyaretinde örnek mermileri kaldırmaya çalışan ve rehberin anlatımına uygun olarak Seyit Onbaşı’nın sırtındaki 200 kiloyu aşan mermiye toplu halde omuz veren gençler, bir kez daha ulusal kurtuluş mücadelesinin ne şartlar altında yürütüldüğüne tanık oldu.


SOĞANLIDERE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Savaş sırasında güney cephesindeki askerlere erzakların dağıtıldığı, yaralanan veya savaş koşulları sebebiyle meydana gelen sıtma, tifo gibi hastalıklara yakalanan askerlerin tedavi edildiği Soğanlıdere’yi ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından iyileştirilip günümüze kazandırılan Soğanlıdere Şehitliği’ni ziyaret eden gençler, burada yatan şehitlere dua etti.
Ziyarette esnasında şehitlerin ve gazilerin hikayelerini dinleyen gençler, buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan yemek listesinden de kendilerine pay biçmeyi ihmal etmedi.
Çanakkale Savaşları’yla ilgili çeşitli seminerlere ve dinletilere katılan gençler, buradaki eğitimlerini tamamladıktan sonra tekrar kamplarına doğru yol çıktı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34