banner32

Genç Bilaller Hünerlerini Ortaya Koydu

Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinatörlüğünde yapılan Genç Bilaller Ezan Okuma ve Hafızlık yarışmasının her iki dalında da birincilikleri koordinatör okulun öğrencileri aldı. Okul Müdürü Ahmet Coşkun'un konuşması ,izleyenlerden tam not aldı.

Genç Bilaller Hünerlerini Ortaya Koydu
Program Okul Müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir sen Zeytinburnu Şube başkanı Ahmet Coşkun'un konuşması ile başladı.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde yaplan program Eminönü Yeni Camii imamının Kur'an-ı kerim okuması ile başladı.  Daha sonra yarışmanın Koordinatör okulu Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir Sen Zeytinbunru Şube başkanı Ahmet Coşkun'un içinde bir çom mana ve ehemmiyeti barındıran açılış konuşması ile devam etti. Coşkun, "Ezansız,Kur'ansız bir yerde yaşamanın anlamsızlığını ifade ederek islam şairlerinin Kur'an ev ezan ile alakalı şiirlerinden pasajlar okudu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi/ Özel Haber  

Daha sonra Ezan  okuma yarışması başladı. 

Merkezfendi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Davut Turap Karakoç 96.75 ile ezan okuma yarışmasının biricnisi oldu. 

Esenyurt İhsan Nakipoğlu İmam hatip Lisesi Öğrencisi Yunus Emre Akkoyun ise 93 puan ile ezan okuma kategorisinde 2.oldu.

Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Buğra Doğan ise  92 puan ile ezan okuma yarışmasında ipi 3.olarak göğüsleyerek ilk 3'e girmeyi başardı.

Hafızlık yarışmasında da 1. Merkezefendi Anadolu İmam Haitp Lisesinden 92.5 puan ile Ömer Faruk Değirmenci birinci oldu.

Başaşehir Mehmet Emin saraç Anandolu imam hatip Lisesinden Mustafa Eren Güzel ise 87 puan ile hafızlık yarışmasında 2.oldu Başakşehir TOKİ Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammet Salman da 87.puan ile hafızlık yarışmasını ilk 3 içinde bitirdi.

Kimler katılmıştı ?


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,yardımcıları Feruz Kutsal,Gönül Demirel,Saadet Partisi ve Agd.Zeytinburnu İlçe yöneticileri.Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk,Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No'lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çakmak,Zeytinburnu Müftüsü,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kadir Halil Uçar, Mustafa Heğci,Mustafa Yılmaz,Türk Hava yolları Müfettişi,Deniz var,Zeytinburnu  
Belediye Meclis Üyesi Fikret Tunver,Okul Müdürleri ,İlyas Kesim, Nurettin Yılmaz Ömer Yüksel ,Yunus Özbek,Fatma Süslüğil İlkokulu Müdürü,Dilek Gürel,TRİSAD müdürü,Hasan Gündüz,Celalletin Gözü Sulu İlkokulu Müdürü Nejmi Kaşkaya
Kazlıçeşme Abay Ortaokulu Müdürü,Gülsüm Çınar, 100.Yıl Ticaret Meslek Lisesi müdürü, Selçuk Ertuğrul,Ziya Gökalp İlkokulu müdürü, Mustafa Özalp,Ayhan Şahank Ortaokulu,Harun Can,İstanbul Times Yayın Grubu başkanı gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere çok sayıda eğitimci yapılan etkinliğe katıldı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34