banner32

Gelecek Zeytinburnu Bilgi Evlerinde İnşa Ediliyor

Tematik geziler, seminerler, atölyeler, kulüp çalışmaları ve kitap okuma yarışması gibi pek çok sosyal faaliyetle tam on yıldır Zeytinburnulu çocuk ve gençlere kültürel şuur ve okuma sevgisi kazandıran Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri 21. Yüzyılın becerileri olarak tanımlanan eleştirel düşünme, problem çözme iş birliği yapabilme gibi becerilerin gelişmesini sağlamak amacıyla robot yapım atölyesi düzenliyor.8

Gelecek Zeytinburnu Bilgi Evlerinde İnşa Ediliyor
Türkiye’de ilk defa Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilgi Evleri bir ilk olarak başladığı hizmet hayatına, gerçekleştirdiği etkinlikler ve kırdığı rekorlarla bir öncü olarak devam ediyor. On yıldır kültür, sanat ve eğitim alanlarında üyelerinin gelişimine destek veren bilgi evleri bu kapsamda sosyal sorumluluk bilinciyle 21. Yüzyılın becerileri olan eleştirel düşünme, problem çözme ve iş birliği yapabilme gibi becerilerin gelişmesini sağlamak amacıyla robot yapım atölyesini üyelerinin beğenisine sunuyor.

Zeytinburnu Bilgi Evleri robotik eğitimleri ile üyelerinin üç boyutlu düşünme yeteneğini, şekil ve uzay algılarını, hayal gücü ve ince motor becerilerini geliştirmeyi, üretme ve buluş yapma duygularını pekiştirmeyi tüm bunların yanında sahip oldukları yeteneklerin farkına varmalarını amaçlıyor. 

Hayal Dünyası Robotik ile Gerçeğe Dönüşüyor


Toplamda 12 hafta sürecek olan robot yapım atölyesinin eğitimleri İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Şişman’ın başını çektiği uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek. Hazırlanan eğitim programı doğrultusunda öncelikle robot yapım aşamasında kullanılan materyaller tanıtılacak ve eğitim programı ilerledikçe bilgi evi üyeleri birçok fonksiyonu yerine getirebilen robot uygulamalarını hayata geçirecekler. Programın sonunda ise tamamen kendi hayal ürünü olan bir robot tasarlamaları istenilecek. 

Zeytinburnu Bilgi Evleri robotik alanlarına ilgi duyan, yenilikçi, girişimci, hayal gücü yüksek, bütün üyelerini Robot Yapım Atölyesine davet ediyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34