banner32

Geleceğin Ustaları “Sadakat” İçin Kolları Sıvadı

Geleneksel sanatları yarınlara taşımayı amaçlayan “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na başvurular tüm hızıyla devam ediyor. Doç Dr. Süleyman Berk Koordinatörlüğünde, alanında usta olmuş 41 ismin jüri koltuğuna oturacağı yarışmada yüzlerce eser sahibi, hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, kalemişi ve kat’ı olmak üzere 8 ayrı sanat dalında birbiriyle mücadele edecek.

Geleceğin Ustaları “Sadakat” İçin Kolları Sıvadı
 Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na başvurular tüm hızıyla devam ediyor. Ana temanın “Sadakat” olduğu yarışmada, Türkiye’de özellikle son 12 yılda geleneksel sanatlara karşı artan ilginin devamının sağlanıp, sanata gönül veren insanların bir araya getirilmesi amaçlanıyor. İslam sanatları olarak da bilinen hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, kalemişi ve kat’ı alanında düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na son katılım tarihi 30 Aralık 2017 Cumartesi. Yarışmaya sadece bir eserle ve bir dalda katılabilecek olan ustalar, eserlerini 01-30 Aralık 2017 tarihleri arasında teslim edebilecek.

 

SADAKAT SANATA BÜRÜNÜYOR

 

03-13 Ocak 2018 tarihleri arasında seçici kurulun toplanacağı yarışmada, sonuçlar 15 Ocak 2018 Pazartesi günü açıklanacak. Detaylı bir elemenin ardından dereceye girmeye hak kazanan sanatkarların ödül ve sergi töreni ise 24 Şubat 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Uluslararası katılıma da açık olan yarışmaya herhangi bir yaş ve eğitim sınırı olmaksızın tüm amatör ve profesyonel sanatçılar katılabiliyor.

Her yıl farklı bir temayla sanatseverlerin karşısına çıkan geleceğin ustaları, bu yıl “Sadakat” temasını işleyecek. 8 ayrı dalda ilk 3 dereceye giren ve teşvik ödülüne layık görülen isimlerin ödüllendirileceği yarışmada birinciye 12.000 TL, ikinciye 8.000 TL, üçüncüye 6.000 TL, teşvik ödülüne layık görülen ilk iki sanatçıya ise 2.000 TL para ödülü hediye edilecek.

 

“HER ŞEY BİTECEK AMA KÜLTÜR SANAT KALACAK”

 

Belediye olarak kültür sanat etkinliklerinin, toplumsal dönüşüme ne denli katkı sağladığının farkında olduklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Periyodik aralıklarla gerçekleştirdiğimiz kültürel etkinlikler ve eğitimlerin yanı sıra 5 yıldır Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nı düzenliyoruz. Yarışmaya olan katılım her sene giderek artıyor, seçim işi zorlaşsa da bu durum bizi memnun ediyor. Yarışmaya uluslararası sanatçıların, akademisyenlerin katılım göstermesi ve kültür sanat kurumlarının projeyi desteklemesi bizim için gurur verici bir durum.” ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye giren sanatçılar, para ödülünün yanı sıra 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde eserlerini sergileme fırsatını da yakalayacak. Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na katılmak isteyen sanatçıların detaylı bilgi için “www.geleceginustalari.ist” adresini ziyaret etmeleri yeterli.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34