banner32

“Geleceğin Ustaları” ödüllerini aldı

Geleneksel Sanatlar Derneği’nin Zeytinburnu Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlediği Geleceğin Ustaları yarışması sonuçlandı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde; hüsn-i hat celi sülüs, hüsn-i hat celi talik, minyatür, ebru, tezhip, çini ve kaatı dallarında derece alan yarışmacılara ödülleri takdim edildi

“Geleceğin Ustaları” ödüllerini aldı
Geleneksel Sanatlar Derneği’nin organize ettiği Geleceğin Ustaları Yarışması’na ikinci yılında 7 dalda 280 sanatçı başvurdu. Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin yaptığı 20 kişilik seçici kurul eserleri 3 aşamada değerlendirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Değerlendirmeler neticesinde dereceye girenler arasında 1 Endonezyalı, 2 İranlı, 2 Japon ve 2 Yemenli sanatçı da yer aldı. 46 eserin ödüle layık görüldüğü yarışmada, Hüsn-i Hat Celis Sülüs dalında Şahryanşah Bin Şirajuddin 1., Muhammed Nuri Çelikkaya 2., Samer Ali Hassan Saif ise 3. oldu. Hüsn-i Hat Celi Talik dalında birinciliğe ve ikinciliğe layık eser bulunamazken, Sevim Şirikçi 3. oldu. Kaat dalında ise Münibe Alev Uzun, Kamuran İşcan ve Füsun Onomay dereceye girdi. Tezhip dalında Esra Elitaş, Handan Akbulut, Miyase Banu Bayrak, Ebru dalında Esen Akgöl, Rabia Karakoyun Gündoğdu, Semra İsmailoğlu ve Zeynep Acar, Minyatür dalında Leyla Varol, Yaşar Omur, Arezeo Zargarian, Çini dalında ise Yonca Yay, Ryuko Kito, Pınar Yatarkalkmaz ve Yumiko Kubata dereceye girerek ödüllerini aldı.

Sergi açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın; "Geleceğin Ustaları klasik sanatlarımızı yaşatmakla ilgili bir proje. Bu sene ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yurt dışından Endonezya’dan, Japonya’dan, Irak’tan, Yemen’den katılan sanatkârlar var. Gerçekten son yıllarda klasik sanatlarımızın hangi boyuta geldiğini çok iyi göstereni bir yarışma oldu. İnşallah önümüzdeki yıl daha geniş katılımıyla, yurt dışından katılımın daha fazla olduğu, uluslararası boyutta daha bilinir bir yarışma haline getirmeyi de öngörüyoruz.” dedi.

Açılışına T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun’un, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili’nin ve geleneksel sanatlarımızın Hasan Çelebi, Savaş Çevik, Hikmet Barutçugil, Fuat Başar, Faruk Taşkale, Özcan Özcan, Sitare Turan Bakır, Semih İrteş, Hüseyin Gündüz, Yılmaz Eneş, Ersin Yıldızhan gibi birçok usta isminin katıldığı “Geleceğin Ustaları” sergisi 28 Şubat’a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34