banner32

Geleceğin Ustaları Belli Oldu

"Kardeşlik" temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen. "Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması" sonuçlandı. 8 dalda düzenlenen yarışmaya 227 başvuru yapıldı. 51 ödülün 5'i ise yurt dışına verildi.

Geleceğin Ustaları Belli Oldu
Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması” sonuçlandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliği ile hüsn-i hat, cilt, tezhip, minyatür, ebru, kalemişi, çini ve kaat’ı olmak üzerinde 8 dalda düzenlenen yarışmaya 227 başvuru yapıldı. Başkanlığını Beşir Ayvazoğlu'nun yaptığı ve aralarında Hüseyin Kutlu, Çiçek Derman, Günseli Kato, Sitare Turan Bakır, Alparslan Babaoğlu, Dürdane Ünver, İlhami Turan, Semih İrteş gibi usta isimlerin de yer aldığı 40 kişilik seçici kurul, eserleri 3 aşamada değerlendirdi.

51 ÖDÜLÜN 5'İ YURTDIŞINA

Değerlendirme sonucu cilt, hüsn-i hat, tezhip, kalemişi, minyatür, çini, kaat’ı ve ebru dallarında 51 eser ödüle layık görüldü. Yurtdışındaki sanatçılardan da yoğun ilgi gören yarışmada, birer Suriyeli, Cezayirli, Japonyalı ve Yemenli sanatçılar da dereceye girmeye hak kazandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Albayrak Grubu'nun katkılarıyla düzenlenen, “Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması” ödül töreni ve dereceye giren eserlerin yer alacağı sergi açılışı, 13 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34